GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διορισμοί στο Δημόσιο με ΕΔΕ για συγγενείς θανόντων υπαλλήλων

Στο Δημόσιο θα διορίζονται, συγγενείς δημοσίων υπαλλήλων που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο α...


Στο Δημόσιο θα διορίζονται, συγγενείς δημοσίων υπαλλήλων που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναδάκης.

Δικαίωμα διορισμού έχει ένα μέλος της οικογένειάς του θανόντος, το οποίο θα μπορεί να διορίζεται σε κενή οργανική θέση στο Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διορισμού στο φορέα που επιθυμούν να διοριστούν, ενώ το αρμόδιο όργανο αποφασίζει να προωθήσει την απόφαση στο Τμήμα Προγραμματισμού Ανθρώπινου Δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να τύχει επεξεργασίας και να συνυπογραφεί από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Σύμφωνα με τις διατάξεις, δεν καθορίζεται ο τρόπος για να αποδείξει κάποιος εάν ο θάνατος του υπαλλήλου επήλθε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του, επομένως το αρμόδιο όργανο διορισμού αποφασίζει με βάση την ένορκη διοικητική εξέταση που διενεργεί υπάλληλος της υπηρεσίας του θανόντος, το πόρισμα της οποίας θα πρέπει να είναι επαρκώς αιτιολογημένο.

Όπως ορίζει ρητά η εγκύκλιος «προς αποφυγή πρόσθετων διοικητικών βαρών και δεδομένης της αξιοπιστίας που εξασφαλίζει η διαδικασία ενώπιον των δικαστικών αρχών, η έκθεση Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης μπορεί να υποκαθίσταται είτε από δικαστικές αποφάσεις, είτε από αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώνεται ενώπιον των δικαστικών αρχών κατά τη διαδικασία της προανάκρισης ή της ανάκρισης με τις οποίες θα πρέπει να διαπιστώνεται πλήρως η αιτιώδης συνάφεια μεταξύ θανάτου και υπ0ηρεσιακών καθηκόντων, καθώς και ότι ο θάνατος επήλθε κατά τη διάρκεια της εκτέλεσής τους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση