GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΤΥΧΙΑ (πάλι) η παρέλαση στη Νέα Υόρκη!

(Η φωτογραφία, από το κανάλι 9. 'Αδειες εξέδρες βόρεια και δίπλα στην εξέδρα των επισήμων, μισή ώρα μετά την έναρξη της παρέλασης) ...

(Η φωτογραφία, από το κανάλι 9. 'Αδειες εξέδρες βόρεια και δίπλα στην εξέδρα των επισήμων, μισή ώρα μετά την έναρξη της παρέλασης)
http://www.kalami.net/
Κάθε χρόνο και...χειρότερα: Ούτε 7.000 παρελαύνοντες και θεατές στην παρέλαση, Νέα Υόρκη
Συμφέροντα, πολιτικοί-κομματικοί τυχοδιώκτες και σκάνδαλα, απομάκρυναν την Ομογένεια από την εθνική της παρέλαση, που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ευτελισμένο ''εμπορικό καρνάβαλο''
Με ήλιο και λίγο κρύο (47 F) έγινε η παρέλαση την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στην 5η Λεωφόρο Μανχάτταν Νέας Υόρκης, γιά την 25η Μαρτίου. Δυστυχώς, όπως φαίνεται χρόνο με τον χρόνο, η συμμετοχή κόσμου μειώνεται. Εφέτος παρελαύνοντες και θεατές μαζί, ήταν περίπου 6.500. Συμμετείχαν 46 άρματα (με μέσον όρον 10 άτομα πάνω τους το καθένα) και 57 πεζοπόρα τμήματα (με μέσον όρον 30 άτομα το καθένα, στην πλειοψηφία παιδιά). Αν προσμετρήσουμε και περίπου 600 άτομα φιλαρμονικών, συν τους επίσημους, αξιωματούχους και παρατρεχάμενους, οι παρελαύνοντες ήταν περίπου 3.500. Οι θεατές, ας πούμε ότι ήταν 3.000 (που δεν ήταν), στα 5 μικρά οικοδομικά τετράγωνα νότια της εξέδρας επισήμων, ενώ βόρεια αυτής, ήταν ολίγοι.
Φυσικά, κι εφέτος, οι τυχοδιώκτες της διοργανώτριας Ομοσπονδίας και τα εξαγορασμένα ελληνόφωνα ΜΜΕ Αστόριας, θα μιλήσουν και πάλι γιά... 100.000 κόσμο ''όπως είπε η αστυνομία'' (ανώνυμα) γιά ''μεγαλειώδη παρέλαση'' και άλλα χαζά. Αλλά το οφθαλμοφανές γεγονός παραμένει: Ούτε 7.000 άτομα συνολικά, παρελαύνοντες και θεατές μαζί.
Η κομματικοποίηση της εμπορικής παρέλασης, με την παράτυπη- πραξικοπηματική επιλογή του πρόεδρου της ''Νέας Δημοκρατίας'' Κυριάκου Μητσοτάκη, ως ''μέγα τελετάρχη'', γιά να εξυπηρετηθούν συμφέροντα (του πρόεδρου της Ομοσπονδίας και του εκδότη της ''μητσοτακικής'' εφημερίδας ''Εθνικός Κήρυκας''), συνέβαλαν στην μειωμένη συμμετοχή της Ομογένειας. 'Ηταν η πιό μικρή παρέλαση των τελευταίων 10 χρόνων.
Στην παρέλαση, συμμετείχαν άνδρες της προεδρικής Φρουράς από την Ελλάδα και γνωστοί ''μαϊντανοί'' σε ρόλο ''επίσημων''. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπλ. υπουργός 'Αμυνας Δ. Βίτσας. Παρόντες (πάλι), ο δήμαρχος Γ. Πατούλης και ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος.
Κυριάκος Μητσοτάκης: ''Δεκάδες χιλιάδες παρέλασαν σήμερα'' (ή στραβός είναι ο Κούλης ή δεν είδε την παρέλαση, αφού ήταν απασχολημένος στην εξέδρα επισήμων με προεδροπαράγοντες, κομματικούς και λοιπά σούργελα).

Σημ. 1: 450.000 δολ. ξοδεύτηκαν γιά έναν 3ωρο ''καρνάβαλο'' και λοιπές εκδηλώσεις, χώρια τα χρήματα συλλόγων-Οργανώσεων γιά άρματα, ενώ ελληνικά σχολεία κλείνουν από έλλειψη χρημάτων.
Σημ. 2: Αισθητή η παρουσία παπαδαριού (με αρχηγό την αρχιεπισκοπική ''γιαγιά'') και εκκλησιαστικών ενοριών-Κοινοτήτων.

Κι ενώ εμείς ασχολούμεθα με παρελάσεις-καρνάβαλους, με Κούληδες και αρκετό ''ώπα'', η τραγική πραγματικότητα μας προσγειώνει ανώμαλα: ''Δημιουργία 38 δίγλωσσων προγραμμάτων στα δημόσια σχολεία Νέας Υόρκης για την σχολική χρονιά 2016-17, με την ελληνική γλώσσα να απουσιάζει πάλι''. 'Eχουν άδικο όσοι υποστηρίζουν το αυτονόητο, ότι η χειρότερη Ομογένεια είναι αυτή στο -και γύρω από το- ''γκέττο'' Αστόριας;


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση