GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος: Ενωμένοι πρέπει να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους

«Ενωμένες οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας -φυσικά με πλήρη σεβασμό των πολιτικών ιδιαιτεροτήτων καθεμιάς- και αναγνωρίζοντας ότι αυτά ...


«Ενωμένες οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας -φυσικά με πλήρη σεβασμό των πολιτικών ιδιαιτεροτήτων καθεμιάς- και αναγνωρίζοντας ότι αυτά που μας ενώνουν είναι απείρως περισσότερα απ' αυτά που μας χωρίζουν, πρέπει να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους, ιδίως δε τους στόχους της υπεράσπισης των εθνικών μας δικαίων και της θωράκισης της κοινωνικής συνοχής, υπό όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αειφόρου ανάπτυξης».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά το τέλος της παρέλασης στην Άμφισσα όπου σήμερα εορτάζεται η 195η επέτειος από την απελευθέρωση του κάστρου των Σαλώνων.

Αναφερόμενος στην Ευρώπη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «παραμένοντας αταλάντευτα στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και στον σκληρό πυρήνα της, την ευρωζώνη, να διαμηνύσουμε στους εταίρους μας και τούτο: Αν η Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολλώ μάλλον η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι αυθεντική, κατά τις ιδρυτικές της αρχές, δίχως την Ελλάδα».

Το μήνυμα αυτό, όπως πρόσθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «είναι εξαιρετικά επίκαιρο σήμερα, υπό το βάρος της προσφυγικής κρίσης, αφού επί του πεδίου τούτου η Ευρώπη, αν θέλει να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει, πρέπει να συνειδητοποιήσει πως στο επίκεντρό της δεν βρίσκεται το νόμισμα, αλλά ο άνθρωπος».

Μάλιστα, όσον αφορά στους πρόσφυγες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «όλοι μαζί, σ' ένα πλαίσιο ειλικρινούς και δημιουργικής αλληλεγγύης, πρέπει να σκύψουμε πάνω στους πρόσφυγες υπό όρους ανθρωπισμού», τονίζοντας σε αυτό το σημείο ότι «φοβικά σύνδρομα και συμπεριφορές, που αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού, δεν ταιριάζουν σε λαούς της Ευρώπης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση