GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιρλανδία: Συμφωνία για κυβέρνηση μειοψηφίας

Το κεντροδεξιό κόμμα Φάιν Γκέιλ του απερχόμενου πρωθυπουργού της Ιρλανδίας Έντα Κένι κατέληξε σε συμφωνία τη Μεγάλη Παρασκευή με το μεγαλ...


Το κεντροδεξιό κόμμα Φάιν Γκέιλ του απερχόμενου πρωθυπουργού της Ιρλανδίας Έντα Κένι κατέληξε σε συμφωνία τη Μεγάλη Παρασκευή με το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Φιάνα Φέιλ, για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας.

"Το Φάιν Γκέιλ και το Φιάνα Φέιλ κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία που θα επιτρέψει τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας από το Φάιν Γκέιλ", ανακοίνωσε το Φιάνα Φέιλ, σχεδόν δύο μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου που δεν έδωσαν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο σε κανένα κόμμα.

Ο υπουργός Μεταφορών Πασκάλ Ντόναχιου επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι επιτεύχθηκε συμφωνία μετά από συνομιλίες πολλών εβδομάδων.

Με βάση τη συμφωνία αυτή, το Φιάνα Φέιλ θα απέχει από τις ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο σε κρίσιμα ζητήματα, επιτρέποντας στο κυβερνών κόμμα να περνάει τα νομοσχέδια. Το Φάιν Γκέιλ θα χρειαστεί πάντως να εξασφαλίσει τη στήριξη και ορισμένων από τους 14 ανεξάρτητους βουλευτές με τους οποίους βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις το τελευταίο διάστημα, αφού όλα τα άλλα μικρότερα κόμματα έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνεργαστούν μαζί του.

Σύμφωνα με μία πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, η συμφωνία προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 και θα παρέσει τρεις ετήσιους προϋπολογισμούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση