GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς γίνεται κάποιος ερευνητής εγκλημάτων: Όλη η εκπαίδευση

Αν είστε μεγάλος λάτρης αστυνομικών τηλεοπτικών σειρών όπως CSI, πιθανότατα να έχετε φαντασθεί ότι ακολουθείτε μια καριέρα στην εγκλημ...


Αν είστε μεγάλος λάτρης αστυνομικών τηλεοπτικών σειρών όπως CSI, πιθανότατα να έχετε φαντασθεί ότι ακολουθείτε μια καριέρα στην εγκληματολογία... Ο Jeroen Hofman είναι θαυμαστής του είδους, αλλά αντί να εγκαταλείψει τη καριέρα του στη φωτογραφία, αποφάσισε πριν τρία χρόνια, να ξεκινήσει το "Forensics" - ένα πρότζεκτ που καλύπτει την εκπαίδευση εγκληματολόγων σε ακαδημίες στην Ολλανδία.
Αφού έλαβε την πολυπόθητη άδεια για να φωτογραφίσει τις εγκαταστάσεις, ο Hofman έστησε τον κατάλληλο φωτισμό και τράβηξε μια σειρά από εικόνες από διαφορετικές γωνίες. Όπως αποκάλυψε, οι εικόνες που πήρε από ψηλά είναι από τις αγαπημένες του.
"Πάντα αναζητώ νέες οπτικές γωνίες και προσεγγίσεις. Δεν είναι ο συνηθισμένος τρόπος που παρουσιάζονται οι έρευνες σε μια σκηνή εγκλήματος", λέει.
"Με ξενάγησαν στην περιοχή του νοσοκομείου όπου τα μέλη του σώματος φυλάσσονται. Υπάρχει ένα μεγάλο κουτί όπου βρίσκονται μόνο χέρια που επιπλέουν μέσα σε υγρό. Ήταν απίστευτο να βλέπεις τον κόσμο τους και δεν πρέπει να τον εκμεταλλεύεσαι... Είναι νεκροί και είναι κάτι αληθινό".
Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει καταγράψει μια σειρά από εικονικές σκηνές εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων ανθρωποκτονιών και βομβιστικών επιθέσεων, ο Hoffman θα ήθελε επίσης, να διευρύνει τη τύχη του και με το να φωτογραφίσει πιο περίπλοκες πτυχές της εγκληματολογικής εργασίας, όπως η απάτη στο Διαδίκτυο.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση