GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία: Δολοφονήθηκε στη φυλακή ο δολοφόνος μίας φοιτήτριας

O άνδρας που βίασε και σκότωσε μια φοιτήτρια, σε μια υπόθεση που προκάλεσε σοκ στην Τουρκία τον περασμένο χρόνο, δολοφονήθηκε με μια σφαί...

O άνδρας που βίασε και σκότωσε μια φοιτήτρια, σε μια υπόθεση που προκάλεσε σοκ στην Τουρκία τον περασμένο χρόνο, δολοφονήθηκε με μια σφαίρα  στην φυλακή, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης μαζί με τους δύο συνεργούς του, γνωστοποίησε η κυβέρνηση.

Υπό μυστηριώδεις προς το παρόν συνθήκες, ο Αχμέτ Σούφι Αλτιντόκεν, 26 ετών, δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας των Αδάνων.

Στο στόχαστρο βρέθηκε και ο πατέρας του και συνεργός του στο έγκλημα, Νετζμετίν Αλτιντόκεν, 51 ετών, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά.

Ενημερωθήκαμε ότι αυτό το πρόσωπο (ο δολοφόνος) είχε τραυματιστεί σοβαρά και κατόπιν εκείνος υπέκυψε. Και επίσης μας πληροφόρησαν ότι ο πατέρας του τραυματίστηκε επίσης σοβαρά, όμως είναι εκτός κινδύνου”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς.

Η εισαγγελία των Αδάνων ξεκίνησε μια έρευνα με στόχο να διαλευκάνει τις συνθήκες του θανάτου του 26χρονου, πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

“Το να δολοφονείται ένας κρατούμενος, όποιος κι αν είναι αυτός, είναι απόλυτα απαράδεκτο”, σχολίασε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

“Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να αποκαλυφθεί κι η παραμικρή αμέλεια”, υποσχέθηκε ο Κουρτουλμούς.

“Δεν γνωρίζω τι ακριβώς συνέβη. Τίποτα δεν θα φέρει την κόρη μου πίσω”, δήλωσε από την πλευρά της η μητέρα της φοιτήτριας, Σονγκούλ Ασλάν, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο.

Πατέρας και γιος καταδικάστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο από ένα κακουργιοδικείο στη Μερσίνη σε ισόβια κάθειρξη, έπειτα από μια δίκη που διήρκεσε 6 μήνες και η οποία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην χώρα.

Η Δικαιοσύνη αποφάσισε ότι ο Αχμέτ Σούφι Αλτιντόκεν, ένας οδηγός λεωφορείου, βίασε και σκότωσε την 13η Φεβρουαρίου του 2015 την Οζγκετζάν Ασλάν, φοιτήτρια, ενώ εκείνη επέστρεφε με το λεωφορείο από το πανεπιστήμιο στο σπίτι της στο Ταρσούς, μια μικρή πόλη στο νότιο τμήμα της χώρας. Μαζί με τον πατέρα του κι έναν τρίτο συνεργό, ο οδηγός έκοψε στη συνέχεια τα χέρια του θύματος και έβαλε φωτιά στη σορό της για να εξαφανίσει κάθε ίχνος του.

Αυτή η δολοφονία προκάλεσε σοκ κι αποτροπιασμό και πολλές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την χώρα, ενώ το θέμα έλαβε και πολιτικές διαστάσεις.

Η αντιπολίτευση και φεμινιστικές οργανώσεις καταφέρθηκαν κατά του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησής κατηγορώντας τους ότι τροφοδοτούν τη βία εναντίον των γυναικών με τις θρησκευτικές τους προκαταλήψεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση