GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας και Κόστα για σοσιαλδημοκρατική απάντηση στην κρίση

Τη συνεργασία με τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες ενάντια στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό επιχειρεί να ενισχύσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποί...


Τη συνεργασία με τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες ενάντια στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό επιχειρεί να ενισχύσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος  υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, Αντόνιο Κόστα - παρότι ο κ. Κόστα έχει ταχθεί σαφώς εναντίον της δημιουργίας ενός μετώπου των χωρών του "Νότου".
Οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να υπογράψουν κοινή διακήρυξη για το μέλλον της Ευρώπης και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών. Το ραντεβού αυτό έρχεται μάλιστα στην κρισιμότερη καμπή της διαπραγμάτευσης, καθώς μέσα στις επόμενες ώρες θα κριθεί το θρίλερ για το κλείσιμο της αξιολόγησης ενόψει της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.
Ο Αντόνιο Κόστα ηγείται ενός προοδευτικού συνασπισμού σοσιαλιστών, με στήριξη από το Μπλόκο της Αριστεράς και το ΚΚ Πορτογαλίας και εξελέγη με πρόγραμμα ενάντια στην πολιτική λιτότητας. Η πρόθεση της κυβέρνησης Κόστα να βάλει τέλος στην πολιτική της ακραίας λιτότητας, με την έγκριση προϋπολογισμού και αποφάσεις που ανακαλούν κάποια από τα μέτρα λιτότητας των προηγούμενων ετών, προκάλεσαν αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού η τελευταία εξέφρασε αρχικά έντονες αντιρρήσεις. Τελικά, ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με την επιφύλαξη των Βρυξελλών, και η οικονομική κατάσταση της χώρας θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό παρακολούθηση. Οι σχέσεις πάντως Τσίπρα - Κόστα ήδη βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, μετά και την πρωτοβουλία του Πορτογάλου πρωθυπουργού να υποδεχθεί έως και 6.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα, επιπλέον αυτών που ανέλαβε να φιλοξενήσει ούτως ή άλλως στο πλαίσιο των ποσοστώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση