GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλός εισαγγελέας συνδέει το Ισλαμικό Κράτος με την ιταλική μαφία

Το Ισλαμικό Κράτος ενδέχεται να συγκεντρώνει ως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο χάρη στην εμπορία ναρκωτικών, όπλων, έργων τέχνη...


Το Ισλαμικό Κράτος ενδέχεται να συγκεντρώνει ως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο χάρη στην εμπορία ναρκωτικών, όπλων, έργων τέχνης και του λαθρεμπορίου πετρελαίου, δήλωσε σήμερα ένας Ιταλός αξιωματούχος αρμόδιος για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

“Πρόκειται για μορφές διακίνησης που προϋποθέτουν ένα τεράστιο δίκτυο συνέργειας στο εξωτερικό”, τα μέλη του οποίου “αλληλεπιδρούν με τη λεγόμενη πραγματική οικονομία διαμέσου φορολογικών παραδείσων και δικτύων μεταφοράς χρημάτων”, ανέφερε ο Φράνκο Ρομπέρτι, εισαγγελέας αρμόδιος για την καταπολέμηση της μαφίας και της τρομοκρατίας.

Ο Ρομπέρτι, στον οποίο είχε ανατεθεί η καταπολέμηση των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, είναι επίσης αρμόδιος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Τα ειδικά νομοθετικά μέτρα που εγκρίθηκαν για την καταπολέμηση της Κόζα Νόστρα της Σικελίας, ή της Καμόρα στην Νάπολη (υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων κ.λπ.) θεωρείται ότι βρίσκουν εφαρμογή και στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας.

Υπάρχουν “όλο και πιο στενοί δεσμοί ανάμεσα σε εγκληματικές οργανώσεις μαφιόζικου τύπου και της διεθνούς τρομοκρατίας”, καθώς οι τρομοκρατικές οργανώσεις “χρειάζονται να έχουν στη διάθεσή τους μετρητά, όπλα, πλαστά έγγραφα, δομές εφοδιασμού” που οι μαφιόζικες οργανώσεις “είναι ασφαλώς σε θέση να τους προσφέρουν”, επισήμανε ο Ρομπέρτι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση