GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η νέα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Η νέα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ γεννήθηκε στο 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ πο...

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η νέα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ γεννήθηκε στο 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο. Οι ανάγκες και οι αιτίες που μας οδήγησαν να δημιουργήσουμε μια νέα παράταξη ήταν αναμφίβολα πολλές, όμως ο κυριότερος λόγος ήταν να ξεφύγουμε από το «κατεστημένο της καμαρίλας», της διαπλοκής και των προσωπικών επιδιώξεων και λογικών. Το 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο ήταν ένα Συνέδριο που τα είχε όλα. Ασφαλιστικά μέτρα, νομιμοποίηση Συνέδρων με πολιτικές αποφάσεις, νόθους Συνέδρους (σε κάποια περίπτωση ο εισαγγελέας του Βόλου διέταξε έρευνα για αυτό), διαπλεκόμενους Δικαστικούς με κομματικές ευαισθησίες, έντονη οσμή συνταξιούχων πρώην συνδικαλιστών όπου στρατοπέδευσαν εντός και εκτός του χώρου του Συνεδρίου και νουθετούσαν τους Συνέδρους ποια παράταξη πρέπει να επιλέξουν χρησιμοποιώντας θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους και υποδείξεις.

Με σημαία μας την ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ, την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ, η παράταξή μας, μια δύναμη ευθύνης και προοπτικής, ξεπερνώντας όλα τα ταμπού του παρελθόντος, τράβηξε μπροστά εκλέγοντας τέσσερις (4) έδρες στο Δ.Σ. της ΓΣΕΕ. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας μας δικαιώνει και μας δίνει τη Δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε για την κάθαρση του κεντροδεξιού χώρου. Μας δίνει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους που έχουν τις δικές μας ιδέες και ανησυχίες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων δεν ανταποκρίθηκε και δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Τα πάντα ισοπεδώθηκαν, ΟΜΕΔ, 6μηνη μετενέργεια, ωριμάνσεις, Σ.Σ.Ε., Εσωτερικοί Κανονισμοί και όλα τα εργαλεία που είχαμε στη φαρέτρα μας για την υπεράσπιση των εργασιακών μας θεμάτων.

Το τσουνάμι που έρχεται με το τρίτο μνημόνιο φέρνει καταστροφή των όσων μας έχουν απομείνει. Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό, ελεύθερες απολύσεις, lock out, συνδικαλιστικός νόμος κ.α. έχουν μπει στο στόχαστρο των Δανειστών, αλλά και της αριστερής κυβέρνησης.

· Θα τους αφήσουμε να μας καταστρέψουν;;;;;;

· Θα τους αφήσουμε να τσαλακώσουν την αξιοπρέπειά μας;;;;;

· Θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν όλα τα φιλέτα και τα τελευταία ασημικά της χώρας;;;;;;

· Θα τους αφήσουμε να διαλύσουν την ισχνή βιομηχανία που έχει απομείνει, να μπουν περισσότερα λουκέτα στις επιχειρήσεις, να γίνουν οι μισθοί επίδομα και να πολλαπλασιαστούν οι άνεργοι;;;;;;

ΩΣ ΕΔΩ… ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ…

Οι Έλληνες πολίτες (εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες) πρέπει να κηρύξουν ανένδοτο αγώνα κατά των πολιτικών της φτωχοποίησης, της ανέχειας και του ανθρώπινου εξευτελισμού.

Η ΓΣΕΕ έχει την βαριά ιστορική ευθύνη να πρωτοστατήσει σε αυτόν τον αγώνα και να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και εάν χρειαστεί, παραπάνω από αυτήν.

Έχουμε την ιερή υποχρέωση απέναντι στις νέες γενιές που έρχονται να κληροδοτήσουμε ένα μέλλον με ιδανικά, αξίες και αξιοπρέπεια.

Η χώρα που δίδαξε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε όλο τον κόσμο πρέπει εδώ και τώρα να την επιβάλλει στη χώρα μας με όποιο κόστος.

Τέλος σας καλούμε σε Γενική Συστράτευση προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια των δανειστών και της αριστερής κυβέρνησης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
δύναμη ευθύνης και προοπτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση