GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Μνημείο κινδυνολογίας και καταστροφολογίας η ομιλία του Μητσοτάκη - ΒΙΝΤΕΟ

«Η ομιλία σας ήταν ένα μνημείο κινδυνολογίας, καταστροφολογίας και διασποράς φόβου» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος ...


«Η ομιλία σας ήταν ένα μνημείο κινδυνολογίας, καταστροφολογίας και διασποράς φόβου» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μιλήσατε για αμηχανία. Όμως εσείς επί 12,5 λεπτά επιχειρούσατε να δώσετε απάντηση, να απολογηθείτε δηλαδή, για ποιο λόγο ζητήσατε να διεξαχθεί σήμερα αυτή η συζήτηση» είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι πράγματι η χώρα δεν αντιμετωπίζει ζήτημα ασφάλειας. Είπατε ότι η χώρα ήταν, είναι και θα είναι ασφαλής χώρα. Την χαιρετίζω αυτή σας τη φράση και δεν σας κρύβω την ικανοποίησή μου που τελικά αναγνωρίσατε ότι η χώρα είναι και θα παραμείνει ασφαλής. Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα που θα βγει από τη σημερινή συνεδρίαση. Το μήνυμα ότι η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μία ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή, είναι μία χώρα ασφαλής, φιλόξενη και υπερασπίζεται αξίες.

Και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να πάρει ο τελευταίος πολίτης στην Ευρώπη και στον κόσμο που σκέφτεται φέτος να έρθει στην Ελλάδα για να κάνει τις διακοπές του».

«Καθ’ όλη την υπόλοιπη ομιλία σας επαληθεύσατε και δικαιώσατε όσα είπα στην πρωτολογία μου για τα πραγματικά κίνητρα του αιτήματός σας. Η ομιλία σας ήταν ένα μνημείο κινδυνολογίας, καταστροφολογίας και διασποράς φόβου» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Ήταν όμως και ένα σαφές ιδεολογικό μανιφέστο. Είπατε ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας. Είπατε ότι απειλείται ο δυτικός τρόπος ζωής. Η ελευθερία και η ασφάλεια είναι διαλεκτικά συνδεόμενες. Καμία δεν έχει προτεραιότητα έναντι της άλλης».

«Την ώρα που η χώρα γίνεται επίκεντρο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας είπε ότι στην Ελλάδα βαφτίσαμε ανθρωπισμό την ανομία. Λυπάμαι πραγματικά για αυτή τη θέση σας.

Επαναλάβατε την γνωστή αντίληψη που έχουν εκφράσει ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης ότι για όλα ευθύνεται στον τόπο όχι η διακυβέρνηση της δεξιάς και η εναλλαγή της στην εξουσία με το ΠΑΣΟΚ, αλλά ότι όλα αυτά τα χρόνια κυβερνούσατε μεν εσείς αλλά από την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Και ότι δήθεν αυτή η ιδεολογική ηγεμονία ευθύνεται για την κρίση. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός ξέρει ποιος ευθύνεται για την κρίση, ξέρει ποιος ευθύνεται για τα 40 χρόνια σπατάλης, διαπλοκής, διαφθοράς και ανομίας» σημείωσε και τόνισε:

«Ξαναπαίξατε σήμερα το χιλιοπαιγμένο ρεπερτόριο για τις δήθεν σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία και κάνατε και ένα βήμα παραπέρα. Λυπάμαι για αυτή τη στάση σας γιατί πιστεύω ότι ανήκουμε σε μία γενιά που θα έπρεπε να ξεπεράσουμε τις διχαστικές πρακτικές του παρελθόντος. Και έρχεστε σήμερα εσείς εδώ για να πείτε ότι η τρομοκρατία και η βία έχει αριστερό πρόσημο» είπε ο Πρωθυπουργός.

«Η αριστερά σε αυτόν τον τόπο έχει μία ιστορία. Και οι αριστεροί και οι αριστερές. Μία ιστορία αγώνων, διωγμών. Έχει υπάρξει θύμα της βίας. Οι αριστεροί και οι αριστερές ήταν στους διωκόμενους και όχι στους διώκτες. Ήταν θύματα μίας βίας που οργάνωνε ένα παρακράτος πολλές φορές, το παρακράτος των εθνικοφρόνων. Δεν ανήκει η αριστερά στους θιασώτες της βίας. Οι αριστεροί, και πολλοί δεξιοί, δημοκράτες, πατριώτες έδωσαν τη ζωή τους σε αυτή τη χώρα για αξίες. Η ιστορία, η παράδοση και οι αξίες της αριστεράς δεν έχουν καμία σχέση με τους δήθεν αντιεξουσιαστές που έχουν στο τέλος-τέλος μία εξουσιαστική αντίληψη. Διότι η αντίληψη που διεκδικεί το δικαίωμα της επιλογής να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή, είναι μία εξουσιαστική λογική. Και αυτή την αντίληψη την μοιράζονται οι δήθεν αντιεξουσιαστές με κάθε λογής τρομοκρατία. Είναι διχαστικό να μιλάτε για ιδεολογία αριστερή της τρομοκρατίας και να ταυτίζετε την αριστερά, που γέννησε σε αυτόν τον τόπο την εθνική αντίσταση.

Η αριστερά έδωσε και δίνει αγώνες μαζικούς και ειρηνικούς για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη, αγώνες πάντα χωρίς κουκούλες και χωρίς τσεκούρια και χωρίς βαριοπούλες. Τους οπαδούς της βαριοπούλας και των τσεκουριών η αριστερά τους έχει απέναντι αλλά κάποιες φορές η δική σας παράταξη δυστυχώς δεν τους έχει απέναντι» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση