GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυστρία: Ακρδεξιός νικητής στον πρώτο γύρο των προεδρικών

Ο υποψήφιος του ακροδεξιού και αντιμεταναστευτικού «Κόμματος των Ελευθέρων», Νόρμπερτ Χόφερ, είναι ο θριαμβευτής του πρώτου γύρου των...


Ο υποψήφιος του ακροδεξιού και αντιμεταναστευτικού «Κόμματος των Ελευθέρων», Νόρμπερτ Χόφερ, είναι ο θριαμβευτής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών που έγιναν την Κυριακή στην Αυστρία.

Ο Χόφερ επικράτησε άνετα έναντι των υπολοίπων υποψηφίων μ ε ποσοστό πάνω από 35%, αλλά δεν αρκεί ώστε να μην χρειαστεί δεύτερος γύρος. Στη δεύτερη φάση - στις στις 22 Μαΐου - θα αναμετρηθεί με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν που έχει  την υποστήριξη των «Πρασίνων» και συγκεντρώνει σχεδόν 21%. 

Αυτό που έχει προβληματίσει κυβέρνηση και αναλυτές είναι ηκατάρρευση των παραδοσιακών κομμάτων: Ο σοσιαλδημοκράτης Ρούντολφ Χούντσντορφερ και ο υποψήφιος του άλλοτε κραταιού κεντροδεξιού ÖVP Αντρέας Κολ συγκεντρώνουν μόνο γύρω στο 12% των ψήφων. 

Ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν δεν έκρυψε την απογοήτευση του για τα θεαματικά αποτελέσματα του ακροδεξιών. «Είμαι πραγματικά λυπημένος με αυτό το αποτέλεσμα. Είναι μια σαφή προειδοποίηση για την κυβέρνηση. Πρέπει να συνεργαστούμε και να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα» δήλωσε ο Φάιμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση