GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυξήθηκαν οι ελεύθερες τίγρεις, για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα

Ο αριθμός των τίγρεων που ζουν σε άγρια κατάσταση αυξήθηκε, για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα, κυρίως χάρη στις προσπάθειες που καταβάλ...


Ο αριθμός των τίγρεων που ζουν σε άγρια κατάσταση αυξήθηκε, για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα, κυρίως χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προστασία τους.
Τα πιο πρόσφατα δεδομένα που έχουν συγκεντρώσει οι οργανώσεις για την προστασία των άγριων ζώων Global Tiger Forum και WWF δείχνουν ότι σήμερα υπάρχουν περίπου 3.890 τίγρεις σε όλον τον κόσμο. Ο αριθμός τους είχε πέσει στο ιστορικό χαμηλό των 3.200 το 2010.
"Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες μείωσης, ο αριθμός των τίγρεων αυξάνεται", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του WWF, Μάρκο Λαμπερτίνι.
Είναι η πρώτη φορά από το 1900 που αυξάνεται ο αριθμός των ζώων αυτών. Στις αρχές του 20ού αιώνα υπήρχαν σε άγρια κατάσταση περίπου 100.000 τίγρεις.
Περισσότερες από τις μισές τίγρεις ζουν στην Ινδία: 2.226 ζώα σε 18 από τα κρατίδια της χώρας, σύμφωνα με μια καταγραφή που είχε γίνει το 2014. Στη Ρωσία, το Μπουτάν και το Νεπάλ παρατηρήθηκε επίσης αύξηση του αριθμού των ζώων αυτών κατά την τελευταία απογραφή.
Οι ειδικοί προειδοποιούν ωστόσο ότι οι αριθμοί ενδέχεται να εμφανίζονται τεχνητά αυξημένοι και να οφείλονται απλώς στις καλύτερες μεθόδους καταγραφής που χρησιμοποιούνται πλέον. Σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρήθηκε αισθητή μείωση των τίγρεων, όπως στο Μπανγκλαντές που από 440 ζώα το 2010 καταγράφονται πλέον 106. Ίσως όμως στη χώρα αυτή οι αριθμοί του 2010 να είχαν υπερεκτιμηθεί.
Η καταστροφή των δασών εξηγεί εξάλλου τη μείωση των τίγρεων στην Ινδονησία. Η Καμπότζη, από την άλλη, ελπίζει ότι θα καταφέρει να επανεισάγει τις τίγρεις στο έδαφός της που από την περασμένη εβδομάδα θεωρούνται είδος που έχει εκλείψει αφού δεν έχει εντοπιστεί κανένα αιλουροειδές στη χώρα από το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση