GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Καρφιά" Ντράγκι κατά της Γερμανίας: Δεν κάνουμε ό,τι θέλουν οι πολιτικοί

Στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έριξε το “μπαλάκι” ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για τη στήριξη της οικονο...


Στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έριξε το “μπαλάκι” ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για τη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης, διαμηνύοντας παράλληλα πως η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη απέναντι στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, απαντώντας εμμέσως στα γερμανικά “πυρά” που δέχεται για τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια της ΕΚΤ.

Υπερασπιζόμενος την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων, ο Μάριο Ντράγκι σημείωσε πως χάρη σε αυτά έχει ευνοηθεί ο δανεισμός των τραπεζών στον επιχειρηματικό κλάδο και κάλεσε τις κυβερνήσεις να επιδείξουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί για να ενισχυθεί η ανάκαμψη.

Πρόσθεσε ακόμα πως οι πολιτικές που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δε διαφέρουν από αυτές που εφαρμόζονται σε ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη, και σχολίασε δηκτικά πως η ΕΚΤ δρα με βάση το θεσμικό της πλαίσιο, και όχι με βάση το τι θέλουν οι πολιτικοί – ένα προφανές “καρφί” κατά της Γερμανίας.

Σε κάθε περίπτωση, επεσήμανε πως δεν έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα αρνητικές επιπτώσεις από την επιτοκιακή πολιτική της ΕΚΤ, και ξεκαθάρισε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να επέμβει άμεσα σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο.

Εξάλλου, όπως σημείωσε, τα χαμηλά επιτόκια είναι απόρροια της χαμηλής ανάπτυξης που καταγράφεται στην Ευρωζώνη – αν θέλουμε υψηλά επιτόκια, χρειαζόμαστε υψηλή ανάπτυξη, υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση