GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου Φοιτητών Εράσμους‏

Βαρσοβία, Διοργανώτρια πόλη της Μεγαλύτερης Συνέλευσης του Erasmus Student Network Από τις 7 μέχρι τις 10 Απριλίου 2016, η Βαρσοβία φιλοξ...

Βαρσοβία, Διοργανώτρια πόλη της Μεγαλύτερης Συνέλευσης του Erasmus Student Network
Από τις 7 μέχρι τις 10 Απριλίου 2016, η Βαρσοβία φιλοξενεί την Ετήσια Γενική Συνέλευση (Annual General Meeting), το μεγαλύτερο φοιτητικό συνέδριο φοιτητών αυτού του είδους στην Ευρώπη. Η εκδήλωση διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Erasmus Student Network (ESN).
Η Ετήσια Γενική Συνέλευση (Annual General Meeting (AGM), αποτελεί μία de facto εκπροσώπηση της «γενιά Ερασμους», είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό φοιτητικό συνέδριο που αφορά την κινητικότητα. Φέτος, αυτή η υψηλού κύρους εκδήλωση θα διοργανωθεί από το τοπικό σύλλογο της Πολωνίας ESN SGH, στη Βαρσοβία, μετατρέποντας την πόλη σε «Πρωτεύουσα του Εράσμους» για τέσσερις μέρες. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, η Βαρσοβία θα φιλοξενήσει 1,200 φοιτητές αντιπροσώπους 500 Ινστιτούτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από 38 χώρες για να συζητήσουν όχι μόνο το μέλλον του ίδιου του οργανισμού αλλά και το γενικότερο ρόλο των νέων της Ευρώπης που χαρακτηρίζονται από διεθνή προσανατολισμό.

"Είναι σημαντικό οι νέοι να ξέρουν ότι ανεξάρτητα από την εκπαίδευση τους, την οικονομική τους κατάσταση ή την εθνότητά τους, η άποψή τους είναι σημαντική!" - Safi Sabuni, Πρόεδρος του ESN
Για την ακρίβεια, με περισσότερο από 25 χρόνια εμπειρίας, το ESN είναι η μεγαλύτερη φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη που εμπλέκεται ενεργά σε θέματα που αφορούν την κινητικότητα των νέων και την ανταλλαγή φοιτητών. Ο οργανισμός συμβάλλει στη δημιουργία ενός ενεργού και δυναμικού ακαδημαϊκού περιβάλλοντος υποστηρίζοντας και αναπτύσσοντας την κινητικότητα των ακαδημαϊκών καθώς επίσης και τη δημιουργία καλύτερων ευκαιριών εργασίας για τους νέους.
Σημαντικό κομμάτι της AGM θα είναι ένα International Infomarket που θα τονίσει τη σημασία της συμμετοχής των αντιπροσώπων από εκατοντάδες πανεπιστήμια από όλη την Ευρώπη καθώς επίσης και η φιλοξενία διεθνών εταιριών νέων. Το Ιnfomarket θα είναι η πιο περιεκτική εκδήλωση που αφορά σπουδές, που διοργανώθηκε ποτέ στην Πολωνία και στην οποί θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και Πολωνοί φοιτητές. Επιπλέον για την ενίσχυση των νέων απένατι στην νεανική ανεργία, κατά τη διάρκεια της AGM θα προσφέρονται περισσότερο από 50 workshops μη-τυπικής-εκπαίδευσης.
Ακολουθώντας πιστά το μότο του «Φοιτητές βοηθούν φοιτητές», το ESN στηρίζει ενεργά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την πολιτισμική ανταλλαγή μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες του και τη δράση των εθελοντών του. Μια από τις πιο συμβολικές στιγμές του AGM θα είναι το International Flag Parade, με τους συμμετάσχοντες ντυμένους στα εθνικά τους χρώματα να παρελαύνουν στους δρόμους της Βαρσοβίας γιορτάζοντας τις κύριες αξίες του ESN – ενότητα μέσα από την ποικιλομορφία, συνεργασία μέσα από την ενοποίηση και την αγάπη για την Ευρώπη ως ενός χώρου ειρήνης και πολιτισμικής ανταλλαγής.
Για να ακολουθήσετε την εκδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιήστε τα hashtags #AGMwarsaw and #THISisESN. Αναρτήσεις θα γίνονται επίσης στο Facebook facebook.com/AGMwarsaw και στο twitter twitter.com/AGMwarsaw2016.

Το Erasmus Student Network είναι ο μεγαλύτερος φοιτητικός οργανισμός στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1989 και καταχωρήθηκε νομικά 1990 ως ένας οργανισμός για την υποστήριξη και ανάπτυξη της ανταλλαγής φοιτητών. Είμαστε παρόντες σε περισσότερο από 500 Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε 38 χώρες. Το δίκτυο συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξαπλώνεται με περισσότερο από 15,000 ενεργά μέλη, στηριζόμενο από μέντορες που φροντίζουν τους διεθνείς φοιτητές. Έτσι, στο ESN συμμετέχουν περίπου 34,000 νέοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περίπου 190.000 διεθνείς φοιτητές κάθε χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο ESN’s Media Kit.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση