GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ροδόχρους νόσος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για Πάρκινσον

Οι άνθρωποι που έχουν ροδόχρου νόσο (ροζάκεια), φαίνεται πως αντιμετωπίζουν περίπου διπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν Πάρκινσον, σε σχέση ...


Οι άνθρωποι που έχουν ροδόχρου νόσο (ροζάκεια), φαίνεται πως αντιμετωπίζουν περίπου διπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν Πάρκινσον, σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα.
Οι Δανοί επιστήμονες διευκρίνισαν ότι η διαπίστωση αυτή, που γίνεται για πρώτη φορά, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και από άλλες μελέτες. Η ροζάκεια είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματική πάθηση που «χαρίζει» κόκκινα μάγουλα και μύτη σε όσους την έχουν. Οι αιτίες της παραμένουν εν πολλοίς άγνωστες.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Αλεξάντερ Έγκερμπεργκ του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό νευρολογίας "JAMA Neurology", ανέλυσαν στοιχεία για 5,5 εκατ. άτομα, εκ των οποίων τα 22.400 είχαν διαγνωσθεί με Πάρκινσον και τα 68.100 με ροζάκεια.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι στα άτομα με ροζάκεια, η νόσος Πάρκινσον εμφανίζεται περίπου δυόμισι χρόνια νωρίτερα από ό,τι στον γενικό πληθυσμό. Επίσης τα περιστατικά Πάρκινσον είναι περίπου διπλάσια στους ανθρώπους με ροδόχρου νόσο (7,62 ανά 10.000) από ό,τι στον γενικό πληθυσμό (3,54 ανά 10.000).
Οι Δανοί επιστήμονες ανέφεραν ότι παραμένει άγνωστος ο πιθανός μηχανισμός που συνδέει τη ροζάκεια με τη νόσο Πάρκινσον, ενώ δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι υπάρχει σχέση αιτίου-αποτελέσματος ανάμεσά τους, καθώς μπορεί να υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση