GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκρούσεις ανέργων με την αστυνομία στην Τυνησία

Συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο, μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης της Τυνησίας μεταξύ των δυνάμεων επιβολής της τάξης και ανέργων που ...


Συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο, μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης της Τυνησίας μεταξύ των δυνάμεων επιβολής της τάξης και ανέργων που προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι, γνωστοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών.

Περίπου 60 άνεργοι συγκεντρώθηκαν σε ένα δρόμο της πρωτεύουσας και κατευθύνθηκαν προς την έδρα τη κυβέρνησης όπου επιχείρησαν να εισβάλουν, επισήμανε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 5 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πέτρες που πέταξαν εναντίον τους διαδηλωτές.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Γενικής Ένωσης Φοιτητών της Τυνησίας (Uget), Ουαέλ Ναουάρ, είπε ότι πολλοί διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί στις συγκρούσεις με την αστυνομία και τουλάχιστον 2 εξ αυτών διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον ίδιο, 19 διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Όπως ο επικεφαλής της Uget επισήμανε, είχε απαγορευτεί στους διαδηλωτές να εργαστούν στο δημόσιο τομέα την εποχή του πρώην προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, που εκδιώχθηκε από την εξουσία το 2011, λόγω της σχέσης τους με την Ένωση αυτή, που εκείνη την εποχή αντιτίθετο στην κυβέρνηση της Τυνησίας.

Σήμερα ζητούν να απασχοληθούν στο δημόσιο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση