GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοβαρά επεισόδια στα σύνορα με τη σκοπιανή αστυνομία

Επεισόδια έλαβαν χώρα στη διάρκεια του μεσημεριού της Κυριακής στην Ειδομένη, όπου πρόσφυγες συνεπλάκησαν με αστυνομικούς σε μία προσ...


Επεισόδια έλαβαν χώρα στη διάρκεια του μεσημεριού της Κυριακής στην Ειδομένη, όπου πρόσφυγες συνεπλάκησαν με αστυνομικούς σε μία προσπάθεια να περάσουν τα συρματοπλέγματα και να βρεθούν στην απέναντι πλευρά των συνόρων. Οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν με ρίψη χημικών. 

Όλα ξεκίνησαν με ένα χειρόγραφο κάλεσμα στα αραβικά. Το κάλεσμα ανέφερε ότι στις 9-10 το πρωί έπρεπε να συγκεντρωθούν πολλοί πρόσφυγες για να μπορέσουν να περάσουν. Προσήλθε μεγάλος αριθμός από τους καταυλισμούς του Πολυκάστρου και των Ευζώνων. 

Μερίδα των προσφύγων προσπάθησε να διαπραγματευτεί στη συνέχεια με τους αστυνομικούς, δηλώνοντας ότι χρειάζονται μία ασφαλή λύση για εκείνους και τις οικογένειές τους και πως το μόνο που θέλουν είναι να περάσουν ειρηνικά. 

βρίσκεται μαζική συγκέντρωση προσφύγων στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη. Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση, ωστόσο, αποσυνδέουν τη συγκέντρωση από φυλλάδιο γραμμένο στην αραβική γλώσσα, που μοιράστηκε χθες από αγνώστους, καλώντας τους πρόσφυγες σε μαζικό πέρασμα από τα σύνορα.

«Κυκλοφόρησε κάποιο φυλλάδιο, όμως, στη σιδηροδρομική γραμμή έχουμε μία από τις διαμαρτυρίες που γίνονται καθημερινά, δεν πρόκειται για κάποια οργανωμένη προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα, είναι γύρω στα 150-200 άτομα», ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποι των αστυνομικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση