GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας και Κόστα για... σοσιαλδημοκρατική απάντηση στην κρίση

Την πολύ κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία λαμβάνει χώρα η συνάντησή τους, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Πο...


Την πολύ κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία λαμβάνει χώρα η συνάντησή τους, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια πολυμέτωπη κρίση, στην οικονομία, την ασφάλεια και φυσικά το μεταναστευτικό», ανέφερε ο κ. Τσίπρας για να σημειώσει: «Οπότε πιστεύω ότι όλες αυτές οι δυσκολίες μας υποχρεώνουν να προχωρήσουμε μπροστά, με σκοπό να προωθήσουμε μια εναλλακτική ατζέντα».

«Και τώρα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός «είναι πιο σημαντικό, από ποτέ, να προωθήσουμε μια ατζέντα αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής και δημοκρατίας». 

 

Η σημειολογία της συνάντησης

Τη συνεργασία με τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες ενάντια στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό επιχειρεί να ενισχύσει ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, Αντόνιο Κόστα - παρότι ο κ. Κόστα έχει ταχθεί σαφώς εναντίον της δημιουργίας ενός μετώπου των χωρών του "Νότου".

Οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να υπογράψουν κοινή διακήρυξη για το μέλλον της Ευρώπης και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών. Το ραντεβού αυτό έρχεται μάλιστα στην κρισιμότερη καμπή της διαπραγμάτευσης, καθώς μέσα στις επόμενες ώρες θα κριθεί το θρίλερ για το κλείσιμο της αξιολόγησης ενόψει της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.

Ο Αντόνιο Κόστα ηγείται ενός προοδευτικού συνασπισμού σοσιαλιστών, με στήριξη από το Μπλόκο της Αριστεράς και το ΚΚ Πορτογαλίας και εξελέγη με πρόγραμμα ενάντια στην πολιτική λιτότητας. Η πρόθεση της κυβέρνησης Κόστα να βάλει τέλος στην πολιτική της ακραίας λιτότητας, με την έγκριση προϋπολογισμού και αποφάσεις που ανακαλούν κάποια από τα μέτρα λιτότητας των προηγούμενων ετών, προκάλεσαν αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού η τελευταία εξέφρασε αρχικά έντονες αντιρρήσεις. Τελικά, ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με την επιφύλαξη των Βρυξελλών, και η οικονομική κατάσταση της χώρας θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό παρακολούθηση. Οι σχέσεις πάντως Τσίπρα - Κόστα ήδη βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, μετά και την πρωτοβουλία του Πορτογάλου πρωθυπουργού να υποδεχθεί έως και 6.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα, επιπλέον αυτών που ανέλαβε να φιλοξενήσει ούτως ή άλλως στο πλαίσιο των ποσοστώσεων.

1 σχόλιο

  1. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ…

    Έπρεπε να περάσουν σχεδόν έξη μήνες του 2015, άσκοπης καθυστέρησης, παλινωδιών και πισωγυρισμάτων, για να αποφασίσει τελικά η “αντιμνημονιακή” συγκυβέρνηση “εθνικής αξιοπρέπειας” ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή της στο νέο Συμβόλαιο με την Τρόικα (Μνημόνιο).
    Το κακό για την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι πως τελικά υπέγραψε Μνημόνιο με χειρότερους όρους, από τα προηγούμενα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
    Και αυτό – να το θυμηθείτε – θα αποδειχθεί στην πράξη, όταν θα κληθεί να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα, που χθες υπέγραψε ότι στο μέλλον οφείλει να αποδεχθεί…
    Η “επιτυχής διαπραγμάτευση” της σημερινής συγκυβέρνησης τέλος, έχει διαρρήξει σε απόλυτο βαθμό, και τις καλές σχέσεις που είχαν οικοδομήσει (με πολύ κόπο) προηγούμενες Ελληνικές κυβερνήσεις με το σύνολο των εταίρων – δανειστών μας, οι οποίοι πλέον μας αντιμετωπίζουν με το δάχτυλο στην σκανδάλη.
    Σήμερα , 2016, βαδίζουμε τον ίδιο ατέρμονα δρόμο της γνωστής περισινής αποτυχίας.
    Ψάχνουμε, ‘’ξυνόμαστε’’ να βρούμε δικαιολογία πώς να μην τηρήσουμε όσα έχουμε υπογράψει, ‘’δημιουργώντας’’ ..εχθρούς και προσκόμματα ώστε να μην μάθει ο λαός το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ που έχουν υπογράψει.
    Ο ‘’όποιος’’ ..αγώνας ενός χρεοκοπημένου κράτους, όπως είμαστε, θα μπορούσε να γίνει ΠΡΙΝ !!! υπογράψουμε και δεσμευτούμε και γραπτά.
    Σήμερα, αποτελεί κοροϊδία-κοινώς ΑΠΑΤΗ ! όταν μιλάμε για αγώνες, κοινωνική δικαιοσύνη και μέλλον. Το χουντοαριστερό δίδυμο της κλεμμένης εξουσίας δεν τυγχάνει ΟΥΔΕΜΙΑΣ εμπιστοσύνης , εκτίμησης και ουδενός σεβασμού ΠΛΕΟΝ και από τους 18 συνεταίρους της ΕΕ.
    Ποιος, απλά, να εμπιστευθεί δύο πολιτικούς απατεώνες των ‘’υπεσχημένων’’ προς τον ελληνικό λαό, δύο ψεύτες , συκοφάντες και ΚΛΕΠΤΕΣ της ψήφου-μέσω απάτης- των Ελλήνων ψηφοφόρων.
    Ας το βάλουμε ΚΑΛΑ ! στο μυαλό μας.
    Τσίπρας και ΚαΜένος εντελώς, είναι δύο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ και ανειδίκευτοι νέοι που ‘’έψαχναν’’ να βρούν κάτι να ασχοληθούν.
    Δυστυχώς, κάθε τι που λένε και ισχυρίζονται ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ μέχρι σήμερα ότι είναι είτε μυθολογία του Αλέξη ΄Η, μπουρδολογία του ‘’αχόρταγου’’..καβουροτσέπη.
    ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ !!!! τι έχουν υπογράψει-υποσχεθεί και ύστερα, ας μαζέψουμε πέτρες του επάξιου λιθοβολισμού τους όλοι μας στη πλατεία συντάγματος….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση