GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα με την Ιταλία ανακοίνωσε η Αυστρία

Η Αυστρία θα εφαρμόσει ενισχυμένους συνοριακούς ελέγχους στο πέρασμα του Μπρένερ με την Ιταλία από την 1η Ιουνίου στο πλαίσιο των μέτ...


Η Αυστρία θα εφαρμόσει ενισχυμένους συνοριακούς ελέγχους στο πέρασμα του Μπρένερ με την Ιταλία από την 1η Ιουνίου στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Βιένη απέναντι στην μεταναστευτική κρίση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Αμυνας Χανς Πέτερ Ντοσκόζιλ.

Δεδομένου του γεγονότος ότι ο «βαλκανικός διάδρομος» είναι κλειστός, η Βιένη προβλέπει ότι οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ιταλία θα διπλασιασθούν κατά το 2015, για να φθάσουν τις 300.000.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η Αυστρία σχεδιάζει να υψώσει φράκτη στα σύνορά της με την Ιταλία, ο υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι το βασικό ζήτημα είναι «η εφαρμογή συστήματος συνοριακής διαχείρισης αντίστοιχο με το σύστημα του Σπίλφιλντ», στα σύνορα της Αυστρίας με τη Σλοβενία.

Ο καθορισμός της ακριβούς ημερομηνίας εφαρμογής αυστηρότερων ελέγχων στο ζωτικής σημασίας ευρωπαϊκό πέρασμα στον δρόμο σύνδεσης της νότιας με τη βόρεια Ευρώπη θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των μεταναστών και την πρόοδο στη συγκρότηση νέου κέντρου συνοριακών ελέγχων, εξήγησε ο Ντοσκόζιλ.

Έντονη ανησυχία από την Ευρωπαϊκή Επιτρoπή

Την έντονη ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ενδεχόμενο η Αυστρία να εφαρμόσει ενισχυμένους συνοριακούς ελέγχους στο πέρασμα του Μπρένερ με την Ιταλία, εξέφρασε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανησυχεί πολύ για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Προς το παρόν έχουμε δει μόνο ανακοινώσεις στον Τύπο, αλλά αν τα μέτρα αυτά υλοποιηθούν θα τα εξετάσουμε πολύ σοβαρά», δήλωσε η Ν. Μπερτό. Η ίδια προσέθεσε ότι το πέρασμα του Μπρένερ είναι ουσιαστικό σημείο για την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών εντός της ΕΕ. «Η επαναφορά συνοριακών ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα του Σένγκεν θα πρέπει να γίνεται σε εξαιρετικές περιστάσεις και να εφαρμόζεται αναλογικά», ανέφερε η εκπρόσωπος για θέματα μετανάστευσης, επισημαίνοντας ότι η Επιτροπή θα αξιολογήσει την «αναγκαιότητα και την αναλογικότητα» των όποιων μέτρων προτίθεται να λάβει η αυστριακή κυβέρνηση. Σημείωσε, επίσης, ότι ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα επικοινωνήσει σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας.

Εξάλλου, κληθείσα να απαντήσει αν η Επιτροπή κρίνει πως οι παράτυπες μεταναστευτικές ροές προς την ΕΕ μεταφέρονται από την Ελλάδα προς την Ιταλία, η Ν. Μπερτό ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι τον τελευταίο μήνα καταγράφηκε σημαντική αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Ιταλία και ανέφερε συγκεκριμένα ότι από τα μέσα Μαρτίου πάνω από 15.000 άνθρωποι πέρασαν από τη Λιβύη στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση