GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μίχαλος: Σύγχρονο ηλεκτρονικό εργαλείο με πολλαπλά οφέλη το ΓΕΜΗ

Σύγχρονο ηλεκτρονικό εργαλείο, που δημιουργεί πολλαπλά οφέλη για την επιχείρηση και για την οικονομία, μειώνει τη γραφειοκρατία και τι...


Σύγχρονο ηλεκτρονικό εργαλείο, που δημιουργεί πολλαπλά οφέλη για την επιχείρηση και για την οικονομία, μειώνει τη γραφειοκρατία και τις διοικητικές επιβαρύνσεις, αλλά και το κόστος σύστασης για τις επιχειρήσεις, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και χρήμα για τον επιχειρηματία, χαρακτήρισε το ΓΕΜΗ ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση με θέμα “Διαδικαστικά Θέματα & Εφαρμογές ΓΕΜΗ”.

Ταυτόχρονα, σημείωσε, το ΓΕΜΗ συμβάλλει σημαντικά και στην αναδιοργάνωση του δημοσίου τομέα, εξοικονομώντας οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, και περιορίζει τη διαφθορά και την κακοδιοίκηση, που αποτελούν παράγωγα της πολυπλοκότητας, της ασάφειας και της αδιαφάνειας σε θεσμικά πλαίσια και διαδικασίες.

Μια επίσης σημαντική δυνατότητα του ΓΕΜΗ, συνέχισε, είναι η παροχή πολύτιμων πρωτογενών στατιστικών στοιχείων, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του οικονομικού προβληματισμού. Μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο στο σχεδιασμό στοχευμένων πολιτικών και δράσεων στήριξης της επιχειρηματικότητας.
Το ΓΕΜΗ, εξήγησε, συμβάλλει συνολικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής μας οικονομίας. Ουσιαστικά, εκφράζει μια νέα νοοτροπία και πρακτική, ως προς την εξυπηρέτηση της επιχείρησης και του πολίτη. Μια νοοτροπία η οποία θέλει τις διαδικασίες να προσαρμόζονται στις ανάγκες του πολίτη και όχι το αντίστροφο. Μια νοοτροπία η οποία προσανατολίζεται στην απελευθέρωση και όχι στην καθήλωση της επιχειρηματικότητας.

Όπως επεσήμανε μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι το ΓΕΜΗ και η Υπηρεσία Μιας Στάσης για τη σύσταση επιχειρήσεων, είχαν καταλυτικό ρόλο στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας – σε διεθνείς κατατάξεις όπως αυτή της Παγκόσμιας Τράπεζας – ως προς τη φιλικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι “όσον αφορά το ίδιο το ΓΕΜΗ, στόχος μας είναι η διαρκής αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών που έρχονται σε επαφή με τις υπηρεσίες του. Επίκεντρο των προσπαθειών μας είναι η πλήρης ηλεκτρονικοποίηση και αυτοματοποίηση των διαδικασιών, από την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών, μέχρι την έκδοση και δημοσίευση των σχετικών ανακοινώσεων. Στόχος μας είναι επίσης να διασφαλίσουμε την ευρύτερη δυνατή αυτοματοποίηση των επιμέρους λειτουργιών του συστήματος, με σκοπό την αποτελεσματική και διαφανή είσπραξη και κατανομή των πόρων του ΓΕΜΗ”.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: “Είμαστε υπερήφανοι γιατί το ΓΕΜΗ αποτελεί μια καθαρά επιμελητηριακή υπηρεσία. Μια υπηρεσία που αποτελεί έμπνευση, πρόταση και διεκδίκηση των Επιμελητηρίων. Μια υπηρεσία που οργανώνεται με πόρους και τεχνογνωσία από τα ίδια τα Επιμελητήρια. Μια υπηρεσία την οποία μόνο τα Επιμελητήρια μπορούν να προσφέρουν αξιόπιστα και αποτελεσματικά. Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε και να αναδείξουμε το ρόλο και τη συμβολή του ΓΕΜΗ στην ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας – αλλά και στην αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση