GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι διεργασίες και η λεγόμενη αντιπολίτευση...

Aπό τον Χάρη Τσιόκα. Ενώ οι πρόσφατες διεργασίες για την συμφωνία Ελλάδας δανειστών έχουν πολίτικο οικονομικό και κοινωνικό ενδιαφέρον ,...

Aπό τον Χάρη Τσιόκα.

Ενώ οι πρόσφατες διεργασίες για την συμφωνία Ελλάδας δανειστών έχουν πολίτικο οικονομικό και κοινωνικό ενδιαφέρον , αφού σχετίζονται τόσο με τις συνομιλίες Ευρώπης-Αμερικής όσο και με τις προτεραιότητες των ηγετών για τη συνοχή της Ευρώπης , στην Ελλάδα η λεγόμενη αντιπολίτευση , χωρίς λόγο με περιεχόμενο για τη στρατηγική της χώρας σ αυτές τις διεργασίες, όχι μόνο δεν αποτιμά τις πολιτικές που εφαρμοστήκαν με τις επιπτώσεις των μέτρων φοροεπιδρομης των τελευταίων χρονών , αλλά τον τελευταίο χρόνο αρέσκεται στο καταγγέλλει τα μετρά που…θα.. έρθουν!
Και όλα αυτά την ιδία στιγμή που οικονομία και πολίτες , δυστυχώς ακόμα , υφίστανται το πλαίσιο των δικών τους μέτρων !
ΚΟΥΒΕΝΤΑ λοιπόν για την αποτίμηση και επαναξιολόγηση , για τις δημοσιονομικές πολιτικές κοινωνικού διχασμού ,για την παραγωγική συρρίκνωση και χρεωστική μεγάθυμη !
Η αναγκαία κριτική στα κυβερνητικά λάθη που θα έπρεπε να γίνεται από την αντιπολίτευση με στόχο την προώθηση προοδευτικών -αναπτυξιακών πολιτικών , και τον δίκαιο επιμερισμό των επιπτώσεων του δανεισμού, μεταλλάχθηκε σε όχημα της νεοφιλελεύθερης αντιπολίτευσης με αίτημα , κυβερνητικά «οικουμενικά σχήματα» του κατωτάτου μέσου όρου , για να δημιουργούνται άλλοθι συνεννόησης από ετερόκλητες δυνάμεις συμφερόντων , για να εμποδίζουν τις αναγκαίες δίκαιες ανακατανομές !
Ο επίκαιρος όσο ποτέ στόχος , προοδευτικών συμφωνιών για κοινωνικές και παραγωγικές συγκλίσεις αλλαγών , υποκαθίσταται από αιτήματα δήθεν «εθνικής συνεννόησης» , ενώ είναι γνωστό ότι έχουν διαφορετικά ζητούμενα οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού με την αχαλίνωτη κερδοσκοπική επιδίωξη, απ αυτές που ενδιαφέρονται για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας και των πολιτών με κανόνες και δημοκρατία!
Η Ελλάδα χρειάζεται και κυβέρνηση και αντιπολίτευση που θα έχει ένα και μόνο προσανατολισμό !
-Να ασκούν εμπροσθοβαρεις πολιτικές και να ανταγωνίζονται γι αυτές!
-Να ερμηνεύουν τις διεργασίες ,και με συμμαχίες να διατυπώνουν ευδιάκριτα ένα παραγωγικό και δίκαιο σχέδιο με δημοκρατία!
Όλα τα αλλά δείχνουν …όπισθεν !και αυτό η κοινωνία δείχνει σ όλες τις καταγραφές πως το αποστρέφεται
YΓ Παρακολούθημα?Πως αλλιώς να ονομάζεται Επιτροπή διαλόγου για το κέντρο &την αριστερα,η συγκροτηση πλειοψηφίας με τις απόψεις της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας?
http://www.tsiokas.gr/?p=4326#sthash.CUmcCDpO.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση