GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοδωράκης: Δεν γίνεται μόνο με το ΠΑΣΟΚ, χρειάζεται νέο αίμα

«Η λογική μου δεν είναι να ενωθούμε το ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι μήπως και αισθανθούμε πιο ασφαλείς» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θε...


«Η λογική μου δεν είναι να ενωθούμε το ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι μήπως και αισθανθούμε πιο ασφαλείς» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99.5.

«Αυτό που είπα στην κυρία Γεννηματά είναι ότι είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε ένα διάλογο για τα προβλήματα που έχει η χώρα, να δούμε αν οι λύσεις που προτείνουμε -εμείς και αυτοί- πρώτον συγγενεύουν και αν αυτές οι λύσεις δελεάζουν και άλλο κόσμο. Αν αυτός ο κόσμος είναι πολύς, θα έρθει, θα μπει σ΄ αυτή την κουβέντα και θα υποχρεώσει και εμάς, ως μειοψηφία πια, να ακολουθήσουμε τις επιλογές του.» επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

Πρόσθεσε ότι «είναι μια ευκαιρία να λύσουμε κάποιες παρεξηγήσεις που προφανώς υπάρχουν. Το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν διατίθεται για να ενωθεί με το ΠΑΣΟΚ. Δεν μας ενδιαφέρει να επιστρέψουμε σε σχήματα του παρελθόντος. Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως είναι να δούμε πόσος κόσμος στην κοινωνία αναζητά κάτι μεγάλο, έξω από εμάς και έξω από τα υπάρχοντα σχήματα.»

Ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε ότι θέλει να αποδειχτεί ότι «αυτή η συζήτηση για το νέο και το μεγάλο συγκινεί ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Το ότι συγκινεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή τους βουλευτές του Ποταμιού καλό είναι, αλλά δεν είναι επαρκής λόγος για να γίνει κάτι μεγάλο»

 «Χρειαζόμαστε μία μεγάλη δύναμη προοδευτικής λογικής, αυτό όμως πρέπει να φανεί και στην κοινωνία» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι «Το καινούργιο και το μεγάλο δεν γίνεται με μηχανικές συμπλεύσεις. Δηλαδή «παιδιά 11 και 13 = 24» να το μεγάλο. Δεν είναι έτσι, το μεγάλο θέλει καινούργιο αίμα»

Επεσήμανε ότι «πάντα υπήρχε συνεννόηση. Ακόμη και με τη Νέα Δημοκρατία σε κάποια σημεία συνεννοηθήκαμε, ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ συνεννοηθήκαμε το 2015 για να σώσουμε τη χώρα. Η συνεννόηση είναι υποχρέωση όλων των δυνάμεων»

«Το τρίτο κόμμα στη Βουλή δεν κερδίζει κάτι. Η αξιωματική αντιπολίτευση κερδίζει. Τα υπόλοιπα αν ενώσουμε τις δυνάμεις θα είναι ένα δώρο προς τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα μειωθούν οι αρχηγοί που θα μιλούν, και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι που θα μιλούν και οι βουλευτές που θα υπογράφουν ερωτήσεις και θα μιλούν. Δηλαδή η ένωση των δυνάμεων δεν προσδίδει κάτι πέρα από το ονόρε που θα πεις "αντί για 11 είμαστε 20". Δεν κερδίζει κάτι η δημοκρατία και ο προοδευτικός χώρος» επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση