GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κούλογλου: Παίζονται παιχνίδια μεταξύ των δανειστών για το χρέος

«Το πρόβλημα είναι ότι η άλλη πλευρά θέτει συνέχεια καινούργια θέματα, πέρα από την συμφωνία που έγινε το καλοκαίρι» δήλωσε ο ευρωβουλε...


«Το πρόβλημα είναι ότι η άλλη πλευρά θέτει συνέχεια καινούργια θέματα, πέρα από την συμφωνία που έγινε το καλοκαίρι» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, στον «Αθήνα 9.84».
«Υπάρχει μια κοινή διάθεση, τουλάχιστον από πλευράς ΕΕ και Κομισιόν, πολύ ισχυρή να υπάρξει συμφωνία, έτσι ώστε να υποστηριχθεί η ελληνική κυβέρνηση που αντιμετωπίζει παράλληλα και πολύ μεγάλο προσφυγικό πρόβλημα. Αυτή είναι η γενική εικόνα» δήλωσε.
«Από την άλλη πλευρά, “παίζονται” διάφορα παιχνίδια και μεταξύ των δανειστών όσον αφορά στο χρέος, η στάση της Γερμανίας που τώρα ξαναγύρισε και γίνεται πιο επαμφοτερίζουσα, οι παρεμβάσεις του Σόιμπλε σχετικά με χρέος. Όλα αυτά δυσκολεύουν την κατάσταση. Αυτό συνήθως γίνεται με τους τοκογλύφους. Όσοι έχουν μπλέξει με τοκογλύφους μου έχουν διηγηθεί ότι όσο δίνεις στους τοκογλύφους, τόσο περισσότερα ζητούν. Ελπίζω αυτή η τακτική να μην υιοθετηθεί και από τους δανειστές στην συγκεκριμένη περίπτωση» ανέφερε μεταξύ άλλων.
«Μέχρι τώρα τα πράγματα έδειχναν ότι το ΔΝΤ ήταν αυτό που πρότεινε υπερβολικά πράγματα, είχε υπερβολικές απαιτήσεις σε ότι αφορά στη λιτότητα και τα υφεσιακά μέτρα και υπήρχε σύμπνοια μεταξύ ΔΝΤ – Βερολίνου και Βρυξελλών. Αυτή την στιγμή το Βερολίνο έχει αρχίσει και παίρνει αποστάσεις από αυτή την ιστορία, εκμεταλλεύεται τις σκληρές θέσεις του ΔΝΤ στο όνομα της λιτότητας για να δώσει πιο λίγα στο χρέος».
«Η κ. Μέρκελ πρέπει να αποφασίσει ότι πρέπει να τηρεί τις υποχρεώσεις της και τα συμφωνηθέντα και όχι να περιμένει τελευταία στιγμή να δει και να κινείται με βάση τις δημοσκοπήσεις. Θεωρώ ότι θα πρέπει να κλείσουμε την συμφωνία πριν από το Brexit. Εάν δεν γίνει αυτό, θα επηρεάσουμε αρνητικά και το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα ατού που πρέπει να αξιοποιήσει και η ελληνική πλευρά» πρόσθεσε.
Δείτε επίσης:
Γεροβασίλη: Προτεραιότητα είναι η εκκένωση της Ειδομένης
Μπαλάφας: Πριν από το Πάσχα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση