GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στεγνώνει η αγορά αλλά με το ΕΣΠΑ παίζουν... παράταση

Μπορεί η αγορά έχει στεγνώσει αλλά το υπουργείο Οικονομίας επιμένει να κάνει... καθυστερήσεις και να παίζει παράταση! Και μάλιστα η π...


Μπορεί η αγορά έχει στεγνώσει αλλά το υπουργείο Οικονομίας επιμένει να κάνει... καθυστερήσεις και να παίζει παράταση! Και μάλιστα η πολιτική αυτή φαίνεται να εφαρμόζεται στο προγράμματα για την ενίσχυση επιχειρήσεων που έχουν προκηρυχθεί στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, όπως γράφει η "Καθημερινή Της Κυριακής" μετά την πολύμηνη καθυστέρηση στην προκήρυξη, τώρα το ΥΠΟΙΚ προχωρά σε παρατάσεις στην ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων - που μετατίθενται για το Μάη.

Ταυτόχρονα μέσω της άλλης... σταθερής πολιτικής της καθυστέρησης στην απορρόφηση των κονδυλίων, το μεγάλο στέγνωμα της αγοράς ολοκληρώνεται. Επιπλέον, την ίδια στιγμή ο νέος αναπτυξιακός νόμος που αποτελεί σαφή και κατηγορηματική κυβερνητική δέσμευση παραμένει κλεισμένος στα συρτάρια. Ανάλογη τύχη έχει και το πακέτο Γιούνκερ που παραμένει ευσεβής πόθος για την κυβέρνηση.

Καθυστερημένη είναι η αφύπνιση του υπουργείου και στην απορρόφηση του παλιού ΕΣΠΑ: Εκκρεμούν εκεί 500 εκατομμύρια, ενώ το πρόγραμμα έχει κλείσει από το τέλος του 2015. Όλες αυτές οι ολιγωρίες λειτουργούν πολλαπλασιαστικά στην οικονομία, που ολοένα ξεμένει από ρευστό και δεν μπορεί να αποδώσει αυτό που χρειάζεται ο τόπος. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία το Φεβρουάριο δόθηκαν μόλις 23 εκατομμύρια ευρώ σε νέα δάνεια στις μικρές επιχειρήσεις, 61 εκατ. στις μικρομεσαίες και 207 στις μεγάλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση