GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Η ΝΔ ψαρεύει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου - ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, καταλογίζοντάς του ...


Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, καταλογίζοντάς του ευθύνες ότι προσπαθεί να συνδέσει το προσφυγικό με την τρομοκρατία με στόχο να συσπειρώσει την ακραία δεξιά πτέρυγά της.

Κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει τρεις κρίσεις, την οικονομική, το προσφυγικό και αυτό της ασφάλειας «η Ελλάδα αποτελεί όαση ασφάλειας και σταθερότητας».  

Όπως είπε, ο ισχυρισμός που συνδέει ευθέως την προσφυγική κρίση με την τρομοκρατία είναι μια γνωστή αφήγηση και το επιχείρημα των πιο αντιδραστικών και ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη. «Είναι η θέση αυτών που κλείνουν τα σύνορα και υψώνουν τείχη», πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι κανείς στην Ευρώπη δεν έχει υπονοήσει πως υπάρχει θέμα ασφάλειας στην Ελλάδα, αλλά η Ν.Δ. υιοθετεί με ανευθυνότητα αυτήν την αφήγηση λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο η Νέα Δημοκρατία ζήτησε να γίνει αυτή η συζήτηση στη βουλή τώρα.

«Σκοπός σας είναι να ψαρέψετε στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου που διεκδικείτε με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Σκοπός σας είναι να επενδύσετε στον φόβο ενός τμήματος της κοινωνίας, να συσπειρώσετε και την ακραία δεξιά πτέρυγα του κόμματος την ώρα που υπάρχουν φυγόκεντρες τάσεις», σημείωσε.

«Υιοθετείτε ξενοφοβική γραμμή» είπε ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι η ελληνική κοινωνία έχει ισχυρά αντισώματα απέναντι στους ντελάληδες του φόβου και συμπλήρωσε ότι στο βάρος αυτό που σηκώνει ο ελληνικός λαός, η ελληνική κυβέρνηση σηκώνει το βάρος της ευθύνης του προσφυγικού.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, επανέλαβε ότι η χώρα είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση και αναρωτήθηκε αν αύριο τα στοιχεία της Eurostat αποδείξουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε άδεια ταμεία, αν τότε θα ζητήσει η ΝΔ συγνώμη ή αν θα συνεχίσει να συντηρεί τον μύθο της καταστροφής η αξιωματική αντιπολίτευση παρά το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε και υπερέβη τους στόχους.

Ο Πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής, τόνισε ότι ούτε ο δεύτερος μύθος που προωθεί η  Νέα Δημοκρατία για την κυβέρνηση, ότι έχει μετατραπεί η χώρα σε ένα απέραντο hot spot επιβεβαιώνεται και πρόσθεσε ο τρίτος και τελευταίος μύθος της Νέας Δημοκρατίας ότι υπάρχει ζήτημα ασφάλειας στη χώρα είναι όχι μόνο επικίνδυνος αλλά και εθνικά ανεύθυνος.

Ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε ειδική αναφορά στην επίσκεψη των τριών θρησκευτικών ηγετών στη Λέσβο, το Σάββατο, κάνοντας λόγο για ένα ιστορικό γεγονός, ενώ αναρωτήθηκε, αν θα είχε γίνει αυτή η επίσκεψη σε περίπτωση που ήταν διαφορετική η στρατηγική της κυβέρνησης στο προσφυγικό.  

 

Δείτε το βίντεο σε λίγο

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση