GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διπλή τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο

Για δεύτερη ημέρα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες, μάλιστα με διαφορά λίγων ωρών τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν πτήσει...


Για δεύτερη ημέρα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες, μάλιστα με διαφορά λίγων ωρών τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από το Αιγαίο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, F-16, εισήλθε στις 09:07 στο FIR Αθηνών μεταξύ της Λέσβου και της Χίου και πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες, στα 22.000 πόδια. Εξήλθε του FIR Αθηνών στις 09:08.
Ακολούθως, εισήλθε εκ νέου στις 09:10, στο FIR Αθηνών και πραγματοποιώντας υπέρπτηση πάνω από τις Οινούσσες, στα 22.000 πόδια εξήλθε στις 09:11 μεταξύ της Λέσβου και της Χίου.
Το τουρκικό αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα το πρωί, ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, πέταξε στις 08:02 πάνω από τις Οινούσσες στα 17.000 πόδια, όπως επίσης ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.
Ο σχηματισμός που εισήλθε στο FIR Αθηνών, μεταξύ Λέσβου και Χίου, στις 08:01 -χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης- εξήλθε του FIR Αθηνών στις 08:03 πετώντας πάλι μεταξύ Λέσβου και Χίου.
Τα τουρκικά αεροσκάφη, επίσης αναγνωρίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες δύο τουρκικά αεροσκάφη F-16, πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες στα 9.000 πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση