GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαζικές απόπειρες αυτοκτονίας ιθαγενών στον Καναδά

Μια κοινότητα Αβορίγινων στον Καναδά κήρυξε το Σαββατοκύριακο κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την καταγραφή της απόπειρας αυτοκτονίας τ...


Μια κοινότητα Αβορίγινων στον Καναδά κήρυξε το Σαββατοκύριακο κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την καταγραφή της απόπειρας αυτοκτονίας τουλάχιστον 11 μελών της από τις αρχές του μήνα, μεταδίδουν τα καναδικά μέσα ενημέρωσης. Τον περασμένο μήνα, τον Μάρτιο, είχαν σημειωθεί άλλες 28 απόπειρες αυτοκτονίας στην απομακρυσμένη βόρεια κοινότητα "Πρώτο Έθνος του Ατουαπίσκατ" στο Οντάριο.
Μια άλλη κοινότητα Αβορίγινων της χώρας, στη δυτική επαρχία Μανιτόμπα του Καναδά ζήτησε ομοσπονδιακή βοήθεια τον περασμένο μήνα, επικαλούμενη έξι αυτοκτονίες σε δύο μήνες και 140 απόπειρες αυτοκτονίας σε δύο εβδομάδες.
Οι 1,4 εκατομμύρια Αβορίγινες του Καναδά, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 4% του πληθυσμού της χώρας, αντιμετωπίζουν υψηλότερα επίπεδα φτώχειας και έχουν χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής από τους υπόλοιπους Καναδούς και πέφτουν πιο συχνά θύμα βίαιων εγκλημάτων, ενώ μεταξύ των μελών των κοινοτήτων τους είναι επίσης υψηλότερα τα ποσοστά εθισμού και φυλάκισης.
"Τα νέα από το Αταουαπίσκατ είναι σπαρακτικά. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής όλων των αυτοχθόνων πληθυσμών", σημείωσε στο Twitter ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.
"Πρόκειται για μια συστημική κρίση που πλήττει τις κοινότητες" των Αβοριγίνων, δήλωσε ο Τσάρλι Άνγκους, μέλος του τοπικού κοινοβουλίου. "Ως τώρα δεν έχει υπάρξει καμία σοβαρή απάντηση από οποιοδήποτε κυβερνητικό κλιμάκιο", πρόσθεσε.
 Οι καναδικές εφημερίδες γράφουν ότι η περιφερειακή κυβέρνηση αποστέλλει μια μονάδα αντιμετώπισης των κρίσεων στην κοινότητα αυτή μετά την κήρυξη έκτακτης ανάγκης το Σάββατο. Επίσης η ομοσπονδιακή υπηρεσία υγείας του Καναδά διευκρίνισε ότι απέστειλε δύο συμβούλους ψυχικής υγείας οι οποίοι μετέχουν στην ομάδα αυτή.

Στον Καναδά, ο όρος "Αβοριγίνες" χρησιμοποιείται για να περιγράψει το σύνολο των τριών αυτόχθονων φυλών της περιοχής, τους Ινουίτ, Μετίς και τα «Πρώτα Έθνη» (οι τελευταίοι αναφέρονται στο Σύνταγμα ως «Ινδιάνοι»). 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση