GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: "Μόνο στην Ελλάδα του Τσίπρα βαφτίζεται η ανομία... ανθρωπισμός" - ΒΙΝΤΕΟ

«Ουδείς επιθυμεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος, αλλά εμείς δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι» τόνισε ο πρόεδρος τη...


«Ουδείς επιθυμεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος, αλλά εμείς δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την ασφάλεια και το προσφυγικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, σημείωσε:

«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και καθήκον κάθε δημοκρατικής πολιτείας. Κάποιοι βάπτισαν διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις των 50 ατόμων που έκλειναν την Αθήνα, κάποιοι βάπτισαν ελευθερία, τις καταδρομικές επιχειρήσεις από το άβατο των Εξαρχείων, κάποιοι έμπλεξαν την ελευθερία με την ασυδοσία και εγκατέλειψαν δύο αξιώματα:

-η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και το όριο το θέτει η έννομη τάξη

-η εσωτερική ασφάλεια αποτελεί πυλώνα του κράτους και δεν εκχωρείται, η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε λέγοντας πως «ο φοβισμένος πολίτης είναι ανελεύθερος πολίτης. Η δημοκρατία δεν θέλει φοβισμένους πολίτες. Θέλει ασφαλείς, ελεύθερους και δημιουργικούς ανθρώπους» προσθέτοντας ότι «η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τη χαλαρή σχέση ενός τμήματος του πολιτικού συστήματος με τη βία».

«Η τρομοκρατία στην Ελλάδα είχε ιδεολογικό πρόσημο. Και τα θύματά της δυστυχώς το ίδιο» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Για ορισμένα από τα στελέχη της Κυβέρνησης, οι όροι ‘δημόσια τάξη’, ‘ασφάλεια’ και ‘κράτος δικαίου’ τους προκαλούν αλλεργία».

«Σπάμε σήμερα ένα μεταπολιτευτικό ταμπού, μια αγκύλωση που είχε επιβάλει στο δημόσιο διάλογο μια ιδεοληπτική, περιθωριακή, αριστερίστικη λογική» επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, στον Πειραιά και στο Ελληνικό, επισήμανε: «Στην Ειδομένη στον Πειραιά και στο Ελληνικό, ΜΚΟ -άλλες γνωστές, και οι περισσότερες άγνωστες- υποκαθιστούν κατ’ ουσίαν το ελληνικό κράτος» προσθέτοντας ότι «υπάρχει επικίνδυνο κενό που καλύπτεται από τους διαβόητους ‘αλληλέγγυους’».

«Μόνο στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα βαφτίζεται η ανομία ‘ανθρωπισμός’ και ελευθερία η καταπάτηση θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, από το βήμα της Βουλής. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης ήταν η ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των φυλακισμένων τρομοκρατών» τονίζοντας πως «η απόσταση που χωρίζει μια βαριοπούλα από μια μολότοφ και μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι «ο αστυνομικός σήμερα αισθάνεται απαξιωμένος...» καθώς «με λόγια και με έργα έχετε αφοπλίσει την ελληνική αστυνομία» και τόνισε ότι «για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η ασφάλεια και η δημόσια τάξη δεν αποτελούν πολιτική προτεραιότητα».

«Καταθέτουμε σήμερα μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πώς η ζωή των πολιτών, και βεβαίως η χώρα θα είναι ασφαλέστερες» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και συνέχισε λέγοντας:

«Προτείνουμε τη συγκρότηση ενός ενιαίου υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων με συνολική ευθύνη και αρμοδιότητα το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας συνεκτικής πολιτικής εσωτερικής ασφάλειας, που θα χειρίζεται προφανώς και το μεταναστευτικό (…) Nα δημιουργηθεί μια ενιαία επιτελική δομή των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε το κράτος να αποκτήσει ενιαία έκφραση».

Ο κ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί «μια μία σύγχρονη ΕΥΠ» καθώς και «την ανάγκη να συγκροτηθεί στη χώρα μας ένα Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας» και επισήμανε ότι «είναι επιτακτικό να λειτουργήσει φορέας Ενιαίας Επιτήρησης των Συνόρων μας, χερσαίων και θαλάσσιων, για να αποκατασταθεί η πλήρης εθνική κυριαρχία».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι: «Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μια ασφαλής χώρα. Αυτό είναι το μήνυμα που οφείλουμε να εκπέμψουμε συντονισμένα και συντεταγμένα» και πρόσθεσε ότι  «η ασφάλεια των πολιτών και της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη και πάνω απ’ όλα. Είναι μια δέσμευση που η Νέα Δημοκρατία θα κάνει πράξη».

Δείτε το βίντεο:

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση