GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρυξέλλες: Συνελήφθη ο ύποπτος τρομοκράτης με το καπέλο

 Στην σύλληψη ενός υπόπτου τρομοκράτη προχώρησαν σήμερα οι Βελγικές αρχές για σύνδεση με τον Σαλάχ Αμπτσλάμ και τις επιθέσεις στο Παρ...


 Στην σύλληψη ενός υπόπτου τρομοκράτη προχώρησαν σήμερα οι Βελγικές αρχές για σύνδεση με τον Σαλάχ Αμπτσλάμ και τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες. 

Σύμφωνα με το κρατικό φλαμανδικό δίκτυο VRT, ο ύποπτος ονομάζεται Μοχάμεντ Αμπρινί και πιθανότατα είναι ο "τρομοκράτης με το καπέλο" που καταζητείτο από τις 22 Μαρτίου, μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών. 

Ο Αμπρινί είχε περιληφθεί στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων προσώπων στην Ευρώπη αφότου εντοπίστηκε σε ένα αυτοκίνητο μαζί με τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, συνελήφθη και ένας δεύτερος ύποπτος, ο Οσάμα Κραγιέμ, που πιστεύεται ότι ήταν μαζί με τρίτο βομβιστή αυτοκτονίας στο μετρό των Βρυξελλών.

Ο εισαγγελέας του Βελγίου ανακοίνωσε ότι έγιναν πολλές συλλήψεις υπόπτων για σχέση με την τρομοκρατία, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. "Η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι έγιναν πολλές συλλήψεις κατά τη διάρκεια της ημέρα στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Ζαβεντέμ στις Βρυξέλλες και τον σταθμό μετρό του Μαλμπέκ", ανέφερε η λακωνική ανακοίνωση.

Εχθές, οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα νέο βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τον τρίτο ύποπτο τρομοκράτη του αεροδρομίου να απομακρύνεται από τον τόπο της επίθεσης και ζητούσε τη βοήθεια των πολιτών σχετικά με το ποια κατεύθυνση μπορεί να ακολούθησε όταν έφυγε από το αεροδρόμιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση