GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι αναρτήσεις της βασίλισσας της Ιορδανίας για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Το δικό της μήνυμα για το δράμα που βιώνουν οι πρόσφυγες, έστειλε με αναρτήσεις της στο twitter, η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, η οποία...


Το δικό της μήνυμα για το δράμα που βιώνουν οι πρόσφυγες, έστειλε με αναρτήσεις της στο twitter, η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, η οποία επισκέφτηκε σήμερα τον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

"Χρειαζόμαστε μια αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης συλλογική και με αξίες, βασισμένη στην κατανομή του βάρους όχι στην επιβάρυνση. Η ευθύνη για τους πρόσφυγες δεν προσδιορίζεται από τη γεωγραφία. Είναι μεγαλύτερη από οποιασδήποτε χώρας ή περιοχής τις δυνάμεις να την αντιμετωπίσει. Πρέπει να βάλουμε ξανά στη συζήτηση τον ανθρωπισμό και την συμπόνια, επειδή η προσφυγική κρίση αφορά ανθρώπους, όχι σύνορα και φραγμούς. Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να βρει νόμιμες εναλλακτικές και μονοπάτια προς την ασφάλεια και να εργαστεί πάνω σε μακροπρόθεσμα βιώσιμες λύσεις για αυτή την κρίση. Ακούγοντας τις ιστορίες των προσφύγων είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ποια είναι η πιο οδυνηρή γιατί η καθεμιά τους είναι από μόνη της μια τραγωδία. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να στηρίξει ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως τη Διεθνή Επιτροπή Προσφύγων και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για την ακούραστη δουλειά τους να τους βοηθούν" γράφει η βασίλισσα Ράνια. 

Δείτε τις αναρτήσεις:

Η βασίλισσα της Ιορδανίας ανέβασε και μια φωτογραφία, στην οποία συνομιλεί με γυναίκες πρόσφυγες, στον λογαριασμό της στο instagram.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση