GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ε.Ε.: Νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας ζητά η Γαλλία

Η Γαλλία κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, έπειτα την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύ...


Η Γαλλία κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, έπειτα την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο, που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ.

"Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να υιοθετήσει μια σθεναρή στάση και μια ενωμένη αντίδραση, ώστε η Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις προκλήσεις στις οποίες προβαίνει", ανέφερε με ανακοίνωση του εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

"Συγκεκριμένα, η Γαλλία καλεί την ΕΕ να επιβάλει μονομερώς επιπλέον κυρώσεις", τόνισε ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ, σημειώνοντας πως αν επιβεβαιωθεί η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου, αυτή θα αποτελεί μια νέα παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας KCNA μετέδωσε τα ξημερώματα της Κυριακής πως η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο, την οποία επιθεώρησε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν. Υπογραμμίστηκε πως η δοκιμή πραγματοποιήθηκε με "μεγάλη επιτυχία" και σημειωνόταν ότι έδωσε στη χώρα "ακόμη ένα μέσο για μια ισχυρή πυρηνική επίθεση".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση