GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για το Μνημόνιο έξι χρόνια είναι αρκετά και δεν γίνονται επτά‏

Δεν πάει άλλο η κατάσταση. Είμαστε υποτελείς έξι χρόνια στο σκληρό μνημόνιο όπου σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ τα ανθρώπινα δικα...

Δεν πάει άλλο η κατάσταση. Είμαστε υποτελείς έξι χρόνια στο σκληρό μνημόνιο όπου σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί ανεπανόρθωτα όπως το δικαίωμα στην εργασία, εθνική κυριαρχία, εθνική πολιτική ,πολιτισμό , παιδεία υγεία. Ζούμε μια νέα κατοχή με κάποιον γερμανό Σόιμπλε σε ρόλο κομαντατούρ με συνεργάτες τους θεσμούς-τρόικα, και ένα ΔΝΤ να κρατάει το μαστίγιο και να επιβάλλουν όλοι μαζί πολιτικές εξαθλίωσης της χώρας μας με την όποια κυβέρνηση (δεξιά, αριστερά, κεντρώα) να σκύβει το κεφάλι σαν απείθαρχος μαθητής ζητώντας έλεος ψιθυρίζοντας με ταπεινή ευλάβεια λέξεις συγνώμης και συμμόρφωσης προς τας υποδείξεις. Ε άι σιχτίρ πια, επιτέλους, όσο και αδύναμοι να δείχνετε απέναντι στους νέους αποικιοκράτες ευρωπαίους ξενόφοβους ορθώστε ένα ανάστημα και πέστε τους δεν πάει άλλο. Δηλαδή πρέπει να τρώμε σφαλιάρες και να είμαστε υπερήφανοι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ τρώει 50 φανερά τις άλλες 50 κρυφά ενώ οι προηγούμενοι ηγέτες μας έτρωγαν όλες μαζί τις 200 μπροστά στις κάμερες; Η Ευρώπη έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται να σωθεί η Ελλάδα κι ας είναι μέλος της ΕΕ, η πολιτική της απέναντι στους πρόσφυγες είναι απάνθρωπη, εμείς είμαστε στη θέση του αδυνάτου και εκλιπαρούμε για έλεος τους δανειστές, αυτοί δε γουστάρουν λύση παρά μόνο να σε ξεπατώσουν (βλέπε κόκκινα δάνεια, μείωση μισθών και συντάξεων) και ένα σωρό άλλα κακά. Σήμερα είναι πιά ντροπή να δηλώνουμε ευρωπαίοι πόσο μάλλον αυτοί που λένε ότι ανήκουμε στην Ευρώπη διότι μια ζωή ήταν ευρωλιγούρηδες. Πάντα ήθελαν ένα προστάτη για να ακολουθούν, ποτέ στην πρώτη γραμμή…
Πολιτικοί δώστε λύση και σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο.

Διονύσης Σταμάτης

2 σχόλια

  1. Ο Οκτώβριος του 2009 θα μείνει στην ιστορία
    Γράφει ο Ν Βράχος.

    Είναι φανερό και κατανοητό σήμερα γιατί έγιναν όλα…

    Ο Οκτώβριος του 2009, θα μείνει στην ιστορία , σαν ο μήνας της αποκάλυψης. Ο μήνας που φανέρωσε το πόσο άθλιο, πρόστυχο και αιμοβόρο είναι το παρακράτος του δοσιλογισμού και της…εθνικοφροσύνης .

    *3% έλλειμμα ψέλλιζε την παραμονή των εκλογών ο ευτραφής πρωθυπουργεύων νεανίσκος ,της δυναστείας των ευκατάστατων κληρονόμων.
    Είναι ‘’τρελό’’ το πανηγύρι που κάθε μέρα γίνονταν πίσω, δίπλα και εμπρός από τον ευτραφή νεανία της πολιτικής ανημπόριας, της εκλεκτικής ‘’κοψιδοφαγίας’’ και της εξειδικευμένης τυροπιτολαγνείας..

    *865.000 προσλήψεις από το 2004-2009, εκ των οποίων οι περισσότεροι από το..παραθύρι της ντροπής , της εξαπάτησης, της σπατάλης, της μικροκομματικής διαφθοράς και παραζάλης της γαλάζιας ‘’συνέντευξης’’.
    Καλόγηροι και ..πολιτικές καλόγριες κυβερνούσαν , αγόραζαν και πούλαγαν τα κρατικά ιμάτια και αποφάσιζαν για το σήμερα, το χθές και το αύριο των παιδιών μας και της πατρίδας μας.

    *Με 120.000 ευρώ αγόραζες ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στο Καπανδρίτι και αλλού…. Κι όμως η προκλητικότητα, η αδιαφορία και ο’’ετσιθελισμός’’ αποτελούν τα ..όπλα τους συστήματος.

    *35 ΔΙΣ ευρώ έλλειμμα και ο ανενδοίαστος μεγαλοκληρονόμος δεν συγκινήθηκε δεν..δάκρυσε. Πήρε τα όρη και τα βουνά ψάχνοντας για ‘’κοψίδια’’ και γελαδόγαλο.

    *Έτσι είναι φανερό και κατανοητό σήμερα, γιατί όλοι οι πολιτικάντηδες ξεσηκώθηκαν εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι επίσης κατανοητό γιατί όλοι οι λαθροβολεμμένοι , είπαν όχι σε κάθε αλλαγή που έθιγε τα κεκτημένα τους και δημιουργούσε υποδομές για μια Ελλάδα ισότητας, ευνομίας και φοροδοτικής υποχρέωσης..
    *Είναι επίσης κατανοητό γιατί όλοι μας δυσφορήσαμε όταν καταργήθηκε το τραπεζικό απόρρητο και άρχισε να φαίνεται η βρώμικη ‘’αλήθεια’’ των παραμυθατζήδων.

    *Υπάρχει κανείς σήμερα που να μην έχει πεισθεί, πως η κυβέρνηση Πασοκ του 2009 παρέλαβε μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί;
    Και μη μου πει κανείς ότι ο Παπανδρέου υπεσχέθη πράγματα που δεν υπήρχαν. *Μίλησε για λεφτά που ..χανόντουσαν στις τσέπες των επιτηδείων και σήμερα παρουσιάζονται συνοδευόμενα από χειροπέδες ..πολυτελείας !
    *Μίλησε για συνταξιούχους ‘’μαϊμού’’ , για αεριτζήδες χρυσοχέρηδες, για φακελάκια ντροπής, για σύστημα υγείας, δικαιοσύνης , δημόσια διοίκησης που είχαν μεταβληθεί σε βαλτότοπους της διαφθοράς με παγίδες θανάτου.

    *Δεν μίλησε για δημόσιο έλλειμμα ΑΚΡΙΒΩΣ!αφού ακόμη ! αποκαλύπτονται οι ταχυδακτυλουργίες του Αλογοσκούφη, του Μπέζα , του Δούκα και του αδόκιμου Παπαθανασίου των πολλών ακινήτων.

    *Όλα αυτά είχαν δημιουργήσει ένα πλέγμα διαστροφής, διαφυγής και επιθανάτιου οικονομικού ρόγχου. Η Ελλάδα πέθαινε, χρεοκοπούσε και ημείς.. άδαμε !
    Βρέθηκε λοιπόν ένας Έλληνας πολιτικός , με μερικούς αποφασισμένους συνεργάτες και άρχισε να ξηλώνει κυριολεκτικά τα τείχη της διαφθοράς και πέσανε πάνω του όλες οι ΗARD- βδέλλες της διαπλοκής.

    *Εδωσαν και δίνουν τον υπέρ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗΣ αγώνα, γνωρίζοντας ότι έρχεται το τέλος τους. Και φέρνουν ως παράδειγμα..επιτυχίας τους !την αποτυχία να εκλεγεί βουλευτής ο εμπνευστής και δημιουργός του ΑΣΕΠ, ο έντιμος καθ όλα πολιτικός, ευπατρίδης και Έλληνας, ο Αναστάσιος Πεπονής .
    Και νόμισαν ότι όλες οι εποχές είναι ίδιες !!!!

    N Bράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο αλήθεια έχουμε μετανιώσει όλοι σήμερα ?
    Γράφει ο Ν Μαν.(20.10.13)
    Τώρα, που η θαμπάδα του πρωτόγνωρου φόβου, απορίας και της οργής πέρασε, σήμερα νομίζω, μπορούμε να κοιτάξουμε τον καθρέφτη λοξά και να μονολογήσουμε:
    ΣΗΜΕΡΑ είμαστε όλοι σχεδόν οι Έλληνες φιλομνημονιακοί, δηλαδή αναγνωρίσαμε τελικά, ότι είχε δίκιο ο πρωθυπουργός το 2010, και αν δεν τον ανατρέπαμε, θα είχαμε μπεί στο δρόμο για μια νέα Ελλάδα με μέλλον και όραμα.
    Πόσο αλήθεια έχουμε μετανιώσει όλοι σήμερα ?
    ‘’ Πόσο βιαστήκαμε να καταδικάσουμε, ανθρώπους και να απορρίψουμε πολιτικές , τις οποίες σχεδόν δεν είχαμε αντιληφθεί, τις οποίες δεν γνωρίζαμε. Πόσο εύκολα αρπάξαμε το κοντάρι με τη σημαία της ‘’αντιδραστικής ευκαιρίας’’ και βγήκαμε στους δρόμους φωνάζοντας : [[ Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η βουλή]] ! Πόσο άγνωστα και τρομακτικά κενά του ‘’αύριο’’ συγκρούστηκαν με μανία και αγριότητα με την παθογένεια του χθές και τα..’’φυστίκια’’ Αιγίνης, της καθημερινής μας ασχολίας και προβληματισμού;’’
    *Πόσο δύσκολο είναι πια σήμερα, να ξεχάσουμε τους εφιάλτες και τους υβριστές εκείνης της περιόδου, αυτούς που χωρίς δισταγμό σήκωσαν την σημαία του ‘’οργισμένου αγωνιστή της δωροληψίας’’;
    *Τι έκαναν όλοι αυτοί που ποδηγέτησαν ‘’το πλήθος’’ και μετρούσαν μόνο ..αυτοκτονίες και …εχθρούς, που ζητούσαν και έψαχναν για αιμοδότες οπαδούς της άρνησης και της ισοπέδωσης, των ανεξόφλητων ακόμη περιουσιών μας; Τι έκαναν και γιατί, όλοι αυτοί που οδήγησαν το λαό στην απόγνωση και την οικονομία στην αποτελμάτωση;
    * Τότε που η Ελλάδα αγωνιζόταν για την ύπαρξή της, την εθνική της αξιοπρέπεια, και έλεγε ένα δεύτερο ΟΧΙ στις γερμανογαλλικές απαιτήσεις και ευτελισμούς, ένα όχι για την κοινωνική απαλλοτρίωση και γενοκτονία του λαού μας.
    *Τότε που ένας, ΜΟΝΟΣ του, μάχονταν μέσα κι έξω κι όλοι του τραβούσαν το..χαλί!
    *Τότε που ζητούσαμε χρήματα για να μη πτωχεύσουμε, αφού μας έκρυψαν οι λιποτάκτες την αλήθεια και οι άλλοι που έφυγαν και άλλοι που κυβερνούν σήμερα!!!
    *Τότε που έπρεπε σε δύο μήνες να βρούμε 30 Δις Ευρώ και κανείς δεν μας έδινε.
    *Τότε που οι βρικόλακες της Ευρώπης «έμπαιναν» στην Ελλάδα από τις κερκόπορτες των αθλίων, μα και αιώνιων εφιαλτών της πατρίδας μας.
    *Τώρα ξέρουμε όλοι την αλήθεια, ανεξάρτητα αν το αποδεχόμαστε δημόσια ή κατ΄ιδίαν. Ξέρουμε ότι σήμερα υπάρχουμε σαν κράτος, υπάρχουν μισθοί συντάξεις έξοδα γιατί την δύσκολη στιγμή βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου να θυσιαστεί για την Ελλάδα.
    Άραγε, γιατί τόσο εύκολα συνεχίζουμε να πέφτουμε θύματα , μιας παρορμητικής άγνοιας, μιας εύκολης αντίδρασης, μιας μοναδικής σχεδόν μετεμφυλιακής αντεκδίκησης;
    *Σήμερα γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η πορεία της χώρας μας βρίσκεται στη πιο δύσκολη καμπή της , έτσι όπως την οδήγησαν ανίδεοι καπετάνιοι με παμφάγους ναύτες της αρπαχτής. Σήμερα πρέπει να προσέξουμε τα επόμενα βήματά μας και να τιμωρήσουμε εκείνους που είτε εκούσια είτε και συνειδητά μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού.
    *Αυτούς βρίσκονται στις ΚΛΕΜΕΝΕΣ πολυθρόνες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Αυτούς που δύο χρόνια συμπεριφέρθηκαν σαν βάνδαλοι καταστροφείς στην οικονομία μας και στη δημόσια διοίκηση, με μόνο στόχο την αποτυχία του Γιώργου Παπανδρέου.
    Σήμερα, από ‘’κλεμμένες’’ θέσεις ζητάνε την υποστήριξή μας, την κατανόησή μας, την επιδοκιμασία μας και τελικά την ψήφο μας.
    * Δεν είναι εγκληματική ΑΝΑΙΔΕΙΑ και ΘΡΑΣΟΣ του Σαμαρά και του Τσίπρα να ‘’ξεχνούν’’ ότι αυτοί διέλυσαν , ότι είχε απομείνει από την αδρανή, ύποπτη και εθνικά προδοτική διακυβέρνηση του Καραμανλή της σκοπιμότητας και της αναισθησίας?
    Ξέρουμε άραγε ποιοι είμαστε, τι είμαστε και τι ζητάμε;
    Ποιος θα μας απαντήσει , αν όχι η ιστορική μας διαδρομή; Κάνουμε λάθη και τα διορθώνουμε, ή, πάντα κάνουν λάθη οι..άλλοι, κι εμείς τους τα ’’αναγνωρίζουμε’’… ανακουφισμένοι ;

    ΥΓ.
    Αυτά γράφαμε και αυτά πιστεύαμε τότε, που όλοι σχεδόν οι εχθροί της δημοκρατίας και της διαφάνειας, οργισμένοι και ‘’ποτισμένοι’’ έκαιγαν τη σημαία της καρδιάς μας και της περηφάνιας μας, ‘’σκοτώνοντας το μέλλον των παιδιών μας οδηγώντας την πατρίδα μας στην χρεοκοπία και στο εθνικά αφανισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση