GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ορθόδοξοι απ' όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Πάσχα στην Ιερουσαλήμ

Χιλιάδες Ορθόδοξοι χριστιανοί από πολλές χώρες του κόσμου, όπως από την Αίγυπτο και την Ανατολική Ευρώπη, βάδισαν σήμερα στα τελευταία...


Χιλιάδες Ορθόδοξοι χριστιανοί από πολλές χώρες του κόσμου, όπως από την Αίγυπτο και την Ανατολική Ευρώπη, βάδισαν σήμερα στα τελευταία βήματα του Ιησού, μεταφέροντας σταυρούς κάθε μεγέθους, τιμώντας με ευλάβεια τη Μεγάλη Παρασκευή της Ορθοδοξίας.

Οι πιστοί διέσχισαν την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου και σταματώντας στους σταθμούς κατά μήκιος της για να προσευχηθούν.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν αναπτύξει σημαντικές δυνάμεις ασφαλείας στην Παλιά Πόλη, η οποία βρίσκεται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την παλαιστινιακή πλευρά που έχει προσαρτηθεί από το Ισραήλ. Ωστόσο, παρά την ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, η κατάσταση σήμερα ήταν ήσυχη και οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας είχαν αναλάβει περισσότερο να κατευθύνουν την κυκλοφορία των πιστών και των τουριστών στα στενά σοκάκια της πόλης παρά να προλαμβάνουν τυχόν βιαιότητες.

Με μεγάλη δυσκολία το τεράστιο πλήθος κατάφερε να φτάσει στις πύλες του Παναγίου Τάφου.

"Προσευχόμαστε για όλη την κοινότητα", είπε η 36χρονη Ιλόνα Οτίρμπα που έφτασε στην Ιερουσαλήμ με ένα γκρουπ από το Σουχούμι της Αμπχαζίας. "Η Εκκλησία της Γεωργίας δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία μας. Όλοι και όλες εδώ προσευχόμαστε για αυτό", πρόσθεσε.

Η Κριστίνα Σαλάμ, που ήρθε από την Αίγυπτο μαζί με τους γονείς της και χιλιάδες άλλους πιστούς, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο: "Αυτό το προσκύνημα δεν το κάνουμε από υποχρέωση. Είναι το όνειρο όλων των (Κοπτών) Αιγυπτίων".

Δείτε εικόνες:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση