GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία και Παναμάς βάζουν ο ένας τον άλλον σε "μαύρη λίστα"

Μετά τον παγκόσμια σάλο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο φοροδιαφυγής που προέκυψε από τη διαρροή των Panama Papers, η Γαλλία ανακοίνωσε  ότι...


Μετά τον παγκόσμια σάλο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο φοροδιαφυγής που προέκυψε από τη διαρροή των Panama Papers, η Γαλλία ανακοίνωσε  ότι βάζει στη "μαύρη λίστα" των φορολογικών παραδείσων τον Παναμά.
Για  την ακρίβεια, τον ξαναβάζει, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. ″Το Παρίσι θα ξαναβάλει τον Παναμά στη "μαύρη λίστα" των μη συνεργαζόμενων φορολογικών παραδείσων, με ό,τι συνέπειες μπορεί να υπάρχουν για εκείνους που έχουν δοσοληψίες με τη χώρα αυτή″ είπε ο Μισέλ Σαπέν.
Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στα Panama Papers αναφέρονται ο συνεργάτης της Μαρίν Λεπέν, της προέδρου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Φρεντερίκ Σαντιγιόν, και η γαλλική τράπεζα Société Générale.
Λίγο μετά την ανακοίνωση της Γαλλίας, ο Παναμάς απείλησε ότι θα ανταποδώσει στα ίσα.
Ο προεδρικός εκπρόσωπος Αλβάρο Αλεμάν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να απαντήσει με παρόμοια μέτρα κατά της Γαλλίας, ή οποιαδήποτε άλλης χώρα που ακολουθεί το παράδειγμα της Γαλλίας.
Ο Αλεμάν πρόσθεσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να συνεργαστεί σε όλες τις έρευνες για τις διαρροές, αλλά τόνισε ότι δεν έχει καμία Παναμέζικη εταιρία δεν έχει ακόμη βρεθεί να έχει διαπράξει έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση