GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έγκλημα στη Σαντορίνη: Τι απαντά ο Κούγιας στον συνήγορο υπεράσπισης

Συνέχεια στην κόντρα του με τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Τάκη Βαζακόπουλου, δίνει ο δικηγόρος της ο...


Συνέχεια στην κόντρα του με τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Τάκη Βαζακόπουλου, δίνει ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου μουσικού, Αλέξης Κούγιας.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Ελευθέριος Γαβρίλης, δικηγόρος του 25χρονου Βούλγαρου, που κατηγορείται για το έγκλημα στη Σαντορίνη, κατήγγειλε την αστυνομία για τον ξυλοδαρμό του πελάτη του.
«Κατά τον χρόνο που αφέθηκε ελεύθερος ο κατηγορούμενος, κανένας αστυνομικός ουδέποτε διαπίστωσε έστω και ένα μώλωπα στο σώμα του κατηγορούμενου», αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Αλέξη Κούγια:

«Όπως σας είναι γνωστό, έχω αναλάβει μαζί με τους συνεργάτες μου το βήμα της πολιτικής αγωγής της γνωστής ανθρωποκτονίας στη Σαντορίνη με θύμα τον Βαζακόπουλο Παναγιώτη.
Μέχρι σήμερα προσπάθησα, σεβόμενος το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου, να μην οξύνω με δηλώσεις το κλίμα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι τόσο η οικογένεια του θύματος, όσο και η οικογένεια του Βούλγαρου δράστη κατοικούν στη Σαντορίνη και καθημερινά συναντιούνται.
Καθημερινώς παρατηρώ το συνάδελφό μου, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του δράστη, να κάνει σκληρές δηλώσεις, οι οποίες αγγίζουν τα όρια της ασέβειας και οι οποίες είναι δυνατόν να προκαλέσουν νόμιμες αντιδράσεις εις βάρος του τόσο από τους αστυνομικούς, οι οποίοι διενήργησαν την προανάκριση, όσο και από την κα Ανακρίτρια και την κα Εισαγγελέα Νάξου που συμμετέχουν στην τακτική ανάκριση.
Μετά τη μελέτη της δικογραφίας και μετά από συζητήσεις με μάρτυρες, οι οποίοι θα προταθούν να εξεταστούν κατά τη διαδικασία της ανακρίσεως, έχω να δηλώσω κατηγορηματικώς ότι τόσο κατά το χρονικό διάστημα της προανάκρισης, όσο και κατά το χρόνο, κατά τον οποίο αφέθηκε ελεύθερος ο κατηγορούμενος, κανένας αστυνομικός (ήταν παρόντες έξι στο τμήμα) ουδέποτε – ούτε κατά τον χρόνο, κατά τον οποίο οδήγησε ο ίδιος τους αστυνομικούς, για να τους υποδείξει που είχε εξαφανίσει το πτώμα – διαπίστωσε  έστω και ένα μώλωπα στο σώμα του.
Σημειωτέον, όταν ο κατηγορούμενος οδήγησε τους αστυνομικούς στη χωματερή, για να τους υποδείξει τον τόπο και χρόνο που εξαφάνισε το πτώμα του θύματος, μετά την προανάκριση και την απολογία του ήταν παρόντες στη χωματερή ο Αντιδήμαρχος Σαντορίνης αλλά και πέντε ακόμα υπάλληλοι της χωματερής.  Όλοι αυτοί είδαν τον δράστη στην κυριολεξία ατσαλάκωτο και ψυχρό.
Ο δράστης εξετάστηκε ενόρκως ως μάρτυρας αρχικά την 6/11/2014 και έφυγε ελεύθερος, όπως ήρθε.
Εξετάστηκε ενόρκως εκ νέου την 8/11/14 και στο τμήμα προσήλθε μόνος του, χωρίς να τον ενοχλήσει κανένας.
Την 10/11/2014, λήφθηκε η πρώτη απολογία του και την 12/11/2014 η τρίτη και τελευταία απολογία του παρουσία του συνηγόρου του.
Η Εισαγγελέας διέταξε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης με μοναδική αιτιολογία ότι εκκρεμούσαν οι απαντήσεις από το τμήμα εγκληματολογικών ερευνών, κυρίως από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και για κανέναν άλλο λόγο.
Εκείνο, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι ότι στο τμήμα ευρίσκετο ο δικηγόρος του Γαβρίλης, τον οποίο έβλεπε συνεχώς το σύνολο των αστυνομικών του τμήματος, ο οποίος κάθε φορά που πήγαινε στο τμήμα, ερχόταν σε επαφή με τον κατηγορούμενο και δεν είναι αλήθεια  αυτό, το οποίο ισχυρίζεται στις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, ότι δηλαδή δεν ήρθε σε επαφή με τον κατηγορούμενο ποτέ, όσο αυτός ήταν στο τμήμα.
Μάλιστα, εφόσον κριθεί από την κυρία Ανακρίτρια Νάξου κα Παρδάλη, να κληθούν να καταθέσουν γι’ αυτό το γεγονός όλοι οι αστυνομικοί του τμήματος που είναι πρόθυμοι να καταθέσουν και για τη συμπεριφορά του δικηγόρου Γαβρίλη προς τον κατηγορούμενο στο ερώτημά του γιατί ομολόγησε, αφού κανείς δεν τον πίεσε, όπως ο ίδιος ο δικηγόρος είχε διαπιστώσει, αλλά και για τις φράσεις, τις οποίες του είπε.
Το παρόν δελτίο τύπου είμαι αναγκασμένος να το εκδώσω, γιατί από τις δηλώσεις του συνηγόρου του κατηγορουμένου γίνεται μια ακραία προσπάθεια να εξουδετερωθεί η αυθόρμητη ομολογία του δράστη ότι αφαίρεσε τη ζωή του θύματος και μάλιστα με τρόπο και μέσα που ξεπερνούν κατά την κρίση μου κάθε όριο υπερασπιστικής συμπεριφοράς».

Δείτε επίσης:
Έγκλημα στη Σαντορίνη - Η απάντηση του δικηγόρου υπεράσπισης στον Κούγια - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση