GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυστρία: Νέα συμφωνία στα πρότυπα εκείνης με την Τουρκία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να συνάψει συμφωνίες με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής παρόμοιες με εκείνη που ε...


Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να συνάψει συμφωνίες με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής παρόμοιες με εκείνη που εφαρμόζεται ήδη με την Τουρκία για την επαναπροώθηση των μεταναστών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ.

"Θα πρέπει να συζητήσουμε με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής για μοντέλα παρόμοια με αυτά που προωθήσαμε στην Τουρκία", είπε ο ντε Μεζιέρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βιέννη, προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι να μπει ένα τέλος στη διακίνηση ανθρώπων.

"Αυτού του είδους η συμφωνία είναι η κατάλληλη. Θα έπρεπε να την εφαρμόσουμε και στο διάδρομο της κεντρικής Μεσογείου (προς την Ευρώπη), από τη βόρεια Αφρική μέσω Ιταλίας", συνέχισε.

Με βάση τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας η Άγκυρα θα δεχτεί πίσω όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διαπλέουν το Αιγαίο και περνούν παράνομα στην Ελλάδα. Σε αντάλλαγμα, οι χώρες της ΕΕ θα παραλάβουν χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες απευθείας από την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση