GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χάος με την διαπραγμάτευση. Σενάρια οικουμενικής!‏

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ.  Ηλεκτρισμένη... είναι η ατμόσφαιρα μεταξύ της κυβέρνησης και των δαν...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ.

 Ηλεκτρισμένη... είναι η ατμόσφαιρα μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών τις τελευταίες ώρες. Μετά την ανακοίνωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι η κυβέρνηση θα φέρει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή για συζήτηση δύο νομοσχέδια, το φορολογικό και το ασφαλιστικό, προκλήθηκαν μεγάλες αντιδράσεις. Κύκλοι του ΔΝΤ έκαναν λόγο για "μονομερή ενέργεια", ενώ ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί προειδοποίησε την Αθήνα να επιδείξει ψυχραιμία, συνιστώντας εμμέσως να μην προβεί σε κάποια τέτοια κίνηση.
Πάρα ταύτα η στάση των δανειστών δείχνει ότι το ΔΝΤ θα αυξήσει τους τόνους της "δυσαρέσκειας" κάνοντας τα πράγματα για συμφωνία αρκετά δύσκολα έως και... ακατόρθωτα!

Στα πλαίσια αυτά ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας θα επιδιώξει με ταξίδια του στο εξωτερικό ξεκινώντας από την Γαλλία να πείσει τους συνομιλητές του να "βάλουν πλάτη" για μια ακόμη φορά, προκειμένου να μην επιμείνουν σε σκληρά μέτρα, υποστηρίζοντας ότι το ΔΝΤ είναι εκείνο που υψώνει τείχη στην διαπραγμάτευση. Θα επιχειρηματολογήσει επίσης αναφορικά με την ανάγκη να επέλθει λύση μέχρι τα τέλη Απριλίου γνωρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα κινδυνεύει σοβαρά.

Όσο περνά ο καιρός όμως τα σενάρια δίνουν και παίρνουν αφού οι πιθανότητα για συμφωνία μικραίνει και πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει μια "ομαλή έξοδο" της κυβέρνησης προσδοκώντας σε "μελλοντική επιστροφή της" σε απώτερο διάστημα εξασφαλίζοντας ως παρακαταθήκη σήμερα ένα όσο γίνεται μεγαλύτερο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σενάριο της... οικουμενικής φαντάζει ως πιο πιθανό αφού θα αναγκάσει όλα τα κόμματα ακόμα και την ΝΔ να συμφωνήσουν όπως χαρακτηριστικά είχε γίνει και με τον κ. Αντώνη Σαμαρά και τον κ. Λουκά Παπαδήμο πριν μερικά χρόνια όταν η χώρα βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση. Θεωρείται βέβαιο ότι στην λύση της οικουμενικής θα συμφωνήσει η ΝΔ όσο και αν δεν το θέλει με την προϋπόθεση να βρεθεί άλλος εκτός του Τσίπρα για πρωθυπουργός.

Το όνομα του κ. Προβόπουλου (πρώην διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος) φαντάζει ως το πιο πιθανό και θα έπαιρνε την συναίνεση όλων των κομμάτων ενώ θα εξυπηρετούσε και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη πριν γίνει πιθανά πρωθυπουργός αργότερα και εφ όσον η ΝΔ έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές.

Από την πλευρά του ο κ.Τσίπρας έχοντας ως εφόδιο το νεαρό της ηλικίας του θα του άνοιγε τις προσδοκίες του για επιστροφή στο μέλλον...

Πάντως τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας... "κρατούν στα χέρια" τους πλέον οι δανειστές αφού η χώρα απειλείται με... στάση πληρωμών εάν επιμένει η κυβέρνηση στην σημερινή στάση της κάτι που θα ήταν καταστροφικό και για την ίδια αλλά κυρίως για τον Ελληνικό λαό!

Η λύση της οικουμενικής κυβέρνησης σίγουρα θα ¨μαλακώσει" τους δανειστές μας όπου θα κάνουν υποχωρήσεις για να αποφευχθεί η στάση πληρωμών μέχρι η χώρα να βρει πολιτικά τον δρόμο της...

Τα σενάρια λοιπόν της οικουμενικής είναι από τα πιο πιθανά.

3 σχόλια

  1. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,
    ΟΥΤΕ ΠΡΟΔΩΣΕ,ΟΥΤΕ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΕ.

    *ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΗ ΡΗΤΡΑ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ
    *ΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ 120 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
    *ΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ
    * ΕΔΟΘΗ 10ετης ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΜΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΟΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
    *ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.
    Ν.Μαντάγαρης

    *Παρέλαβε μια χώρα ΗΔΗ χρεοκοπημένη με ένα δημόσιο χρέος 300 δις ευρώ, με ένα έλλειμμα 36 δις .ευρώ ή 16 % του ΑΕΠ , με ένα χρέος –διαφορά εμπορικού ισοζυγίου, που υπερέβαινε τα 24 Δις ευρώ.
    *Με 865.000 χιλιάδες ΑΧΡΗΣΤΕΣ κομματικές προσλήψεις, και ΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ μοναδική στην ιστορία της πατρίδας μας.
    *ΜΕ ένα παγκόσμιο σύστημα που ΑΡΝΙΟΤΑΝ μονολεκτικά να μας δανείσει, κι όταν το ‘’έκανε’’ τα επιτόκια δανεισμού ήταν σκέτος θάνατος !!!
    *Κι όμως ο πρωθυπουργός του 44%, δεν λιποτάχτησε.
    -------------------------------------------------------------------------------
    Δεν προσέφυγε σε εκλογές που θα έσωζαν τον ίδιο και το Πασοκ, αλλά θα οδηγούσαν τη χώρα σε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!
    *Κατάφερε να ανατρέψει ΤΗ ‘’ΡΗΤΡΑ’’ της Λισσαβώνας , που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ οποιαδήποτε μορφή οικονομικής βοήθειας σε μέλη της Ε.Ε με οικονομικά προβλήματα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε το 2008 η Γερμανία και αρνήθηκε ΤΟΤΕ! την βοήθεια, προς την ΗΔΗ χρεοκοπημένη Ελλάδα , σύμφωνα με το Eurogroup του Δεκεμβρίου 2008, που συμμετείχε και ο ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ σαν αντιπρόσωπος του ΔΝΤ και ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.
    *Ο Γιώργος Παπανδρέου ‘’ανέτρεψε’’ την ρήτρα, βρήκε χρήματα ( Όχι βέβαια σε Ρωσία και Κίνα), 240 δις ευρώ, κατάφερε να γίνει ΜΕΙΩΣΗ-ΚΟΥΡΕΜΑ του χρέους κατά 120.δις ευρώ. **Αυτή η απόφαση μείωσης του χρέους απέδειξε και αποδεικνύει περίτρανα την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της ΕΕ στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου.
    *Ήξεραν και ξέρουν, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τιμά τον λόγο του για αυτόν και τον τιμούν ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ήξεραν ! ότι τα χρήματα που θα έδιναν στον Παπανδρέου θα τα σεβόταν και θα έκανε την ΠΡΕΠΟΥΣΑ χρήση.
    *Ο Γιώργος Παπανδρέου, μείωσε το έλλειμμα των 35 δις ευρώ του Καραμανλή κατά 6% του ΑΕΠ, ή κατά 40% του όλου ελλείμματος, μείωσε το χρέος κατά 15 δις ευρώ και οδήγησε την Ελλάδα , λίγο πρίν την έξοδό της στις αγορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. *Τότε λοιπόν κι ενώ τα πρώτα αποτελέσματα ήταν πρωτόγνωρα ,θετικά και ελπιδοφόρα για την επιστροφή του δρόμου της ελπίδας, τον ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ !!! προδότες και αποστάτες, υπηρέτες του συστήματος .
    *Το δίλημμα Παπανδρέου να συντρίψει τους προδότες ,Η, να σώσει την Ελλάδα, είναι ένα θέμα πατριωτισμού, που μόνο λίγοι και σπάνια στην παγκόσμια ιστορίαν, θα βρεθούν να έχουν πάρει τέτοια απόφαση.
    *Ο κάθε τυχάρπαστος και ο κάθε ‘’νοικιασμένος’’… απλός πολίτης, μπορεί να γράφει ανώνυμα και ανώδυνα, ότι επιθυμεί ή, ότι εντολές του δώσουν.
    *Πάντως αποτελεί όνειδος η απόπειρα διαστρέβλωσης, παραποίησης ΝΟΘΕΥΣΗΣ της αλήθειας , όταν ΟΛΟΙ σχεδόν γνωρίζουν το μεγαλείο και τις ευεργετικές και σωτήριες επιδράσεις από αυτήν την μοναδική πραγματικότητα.
    *Είναι τουλάχιστον ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ των…απλών πολιτών να ξεχνούν ότι σήμερα βρίσκονται υπάρχουν και..υβρίζουν μόνο και μόνο επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου προτίμησε την σωτηρία της Ελλάδας , από την παραμονή του στην εξουσία.
    * Είναι γνωστή ΔΥΣΤΥΧΩΣ η άθλια συμπεριφορά μας, στον δημιουργό του ΑΣΕΠ, ευπατρίδη Σάκη Πεπονή, που για την απόφαση του νόμου περί εντιμότητας και διαφάνειας ΔΕΝ !!!! επανεξελέγη ούτε βουλευτής.
    * ‘’Εξαίρεση’’ αποτέλεσαν οι Έλληνες που ..κόλλησαν στη λάσπη της διαπλοκής και πολλοί και της ιδιοτέλειας. Είχαν μάθει τον Έλληνα να επαιτεί ότι του ανήκει και όχι να το απαιτεί . Είχαν μάθει τον Έλληνα ότι η αξιοκρατία είναι για τους χαζούς, ενώ η πελατειακή ‘’εγγραφή’’ στον ..κάποιους κομματικούς καταλόγους, θα τον ‘’βολέψει’’.

    ΥΓ.
    Αυτόν το ΕΝΤΙΜΟ, εργατικό και επιτυχημένο πρωθυπουργό, αποκαλούσαν ''πολιτικό απατεώνα'', ''Γεωργάκη'' και ''Βλάκα'', οι αποδειγμένα παγκοσμίως και Ηλίθιοι και ψεύτες και συκοφάντες, φοροφυγάδες, εντελώς καΜένοι που ξευτιλίζουν την Ελλάδα με την αγραμματοσύνη τους και την ανικανότητά τους.
    Αυτοί που ''αναθέτουν'' σε ώρα κινδύνου, την... ''συναρμολόγηση των ιπτάμενων ''νεκροφόρων'' σπαταλώντας 500 εκατ. ευρώ
    Αυτοί , που σε ώρα κινδύνου ΓΕΜΙΣΑΝ τις δημόσιες υπηρεσίες με κομματικά ''μπάζα''.
    Αυτοί , που ''δημιουργούν'' θύλακες παραδικαστικού και τρομοκρατίας θυμίζοντας την περίφημη εποχή του ΧΑΦΙΕΔΟΤΣΟΥΡΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΙΔΙΆ Ο ΤΣΊΠΡΑΣ ΠΕΦΤΗ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ;ΠΑΜΕ ΣΊΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΆΡΘΡΟ ΣΤΟ PRESS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση