GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα δημοσκόπηση δίνει υπολογίσιμο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία

Σημαντικό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου αποκτά η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση  της Pulse για λογαριασμό του Action...


Σημαντικό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου αποκτά η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση  της Pulse για λογαριασμό του Action24.

Σχεδόν όλοι οι δείκτες της μέτρησης είναι ευνοϊκοί για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία αποσπά στην πρόθεση ψήφου προβάδισμα έξι εκατοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά 7%, εξάλλου, προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία έναντι του Αλέξη Τσίπρα (30%-23%), ενώ στην παράσταση νίκης, η ΝΔ βρίσκεται μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 18 μονάδες (50%-32%).

Αναλυτικά, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων έχουν ως εξής: ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 25%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ  5,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3%, ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3%, ΠΟΤΑΜΙ 2,5%, ΑΝ.ΕΛ. 2,5% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Ποσοστό 3,5% επιλέγουν άλλο κόμμα, 8,5% είναι οι αναποφάσιστοι και 2,5% δεν απαντούν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτη οι πολίτες σε ποσοστό 47% επιλέγουν τις πρόωρες εκλογές ενώ περιορίζονται στο 32% όσοι προτιμούν την παραμονή της σημερινής κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα ερωτήματα, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί  ότι το κλίμα στην οικονομία θα βελτιωθεί μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, με ποσοστό 49% έναντι 44%. Το 72% των ερωτηθέντων, εξάλλου, αξιολογούν αρνητικά την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, έναντι 21% που την αξιολογούν θετικά και μάλλον θετικά.

Σε ερώτημα που αφορά την αξιολόγηση των κυβερνήσεων από τότε που η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο, η κυβέρνηση Σαμαρά προηγείται με 35% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 57% αρνητικών και μάλλον αρνητικών.  Δεύτερη έρχεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, με 26% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 65% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. Ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα με 18% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες , έναντι 73% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. Τελευταία  είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου με 8% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 83% αρνητικών και μάλλον αρνητικών.

 

2 σχόλια

  1. Πόσο χαίρουμε που θα έρθει ο Μητσοτάκης στην εξουσία διότι τότε θα είμαστε η χώρα των πεινασμένων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χώρα πεινασμένων και ζητιάνων κατάντησε τη χώρα ο Τσίπρας και το σινάφι του...Μας διέλυσε στους φόρους, μας πήγε τις εισφορές "στο Θεό" μας έκλεισε τις τράπεζες και δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε τα λεφτά μας...Μόνο οι Δημόσιοι κηφήνες και οι λαθρομετανάστες είναι χαρούμενοι με τον Τσίπρα... Οι μεν γιατί δεν θα γίνει έλεγχος στα πλαστά πτυχία τους και αξιολόγηση στα μηδενικά προσόντα τους και οι δε γιατί κάνουν ότι γουστάρουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση