GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλη διαδήλωση κατά της λιτότητας και του Κάμερον στο Λονδίνο

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Λονδίνο, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση του...


Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Λονδίνο, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση του Ντέβιντ Κάμερον και ζητώντας την παραίτηση του συντηρητικού πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Η διαδήλωση οργανώθηκε περίπου δύο μήνες πριν από το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί τσις 23 Ιουνίου με το ερώτημα της παραμονής ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε μια περίοδο που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιεί για τις οικονομικές συνέπειες που θα έχει ένα ενδεχόμενο Brexit, τόσο για τη χώρα όσο και για τον κόσμο.

Η πορεία, στην οποία μετείχαν μέλη της αντιπολίτευσης, ακτιβιστές διαφόρων κινημάτων και συνδικαλιστές, ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λονδίνου νωρίς το απόγευμα για να καταλήξει στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ.

Κρατώντας πλακάτ με τη φράση "Πρέπει να φύγει" (σ.σ. ο πρωθυπουργός) οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τις περικοπές στα προνοιακά επιδόμα και γενικότερα την πολιτική λιτότητας που ακολουθούν από το 2010 ο Κάμερον και ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν.

"Ο αγώνας κατά της λιτότητας είναι μια μάχη της εποχής μας", είπε η Νταϊβάν Άμποτ, ένα στέλεχος του Εργατικού Κόμματος. "Η λιτότητα απειλεί το NHS (σ.σ. το βρετανικό σύστημα υγείας). Η λιτότηα ωθεί τους ανέργους να δέχονται συμβάσεις μηδενικών ωρών εργασίας (σ.σ. που δεν αναφέρουν το ωράριο ή την ελάχιστη διάρκεια της εργασίας). Η λιτότητα απειλεί το μέλλον των νέων", τόνισε.

"Η λιτότητα την οποία έχουμε υποστεί δεν αποτελεί οικονομική ανάγκη αλλά πολιτική επιλογή", επέμεινε από την πλευρά του ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Πολλοί διαδηλωτές δεν δίστασαν να καταγγείλουν τον πρωθυπουργό για τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με τη διαρροή των λεγόμενων "Εγγράφων του Παναμά" και αφορούσαν τη συμμετοχή του σε μια εξωχώρια εταιρεία. "Του πήρε πέντε ημέρες για να παραδεχτεί τον ρόλο του σε αυτήν την υπόθεση. Νομίζω ότι κάποιος που βρίσκεται στη θέση αυτή έχει καθήκον να είναι πιο ανοιχτός και διαφανής", είπε μια γυναίκα, η Σάρα Χένεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση