GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η τέχνη του να σερβίρεις ένα δηλητηριώδες ψάρι

Ο χαριτωμένος σεφ του παρακάτω βίντεο, μιλάει στο CNN για ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο ψάρι, μια φαινομενικά αθώα λιχουδιά που ωστόσο μπορε...


Ο χαριτωμένος σεφ του παρακάτω βίντεο, μιλάει στο CNN για ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο ψάρι, μια φαινομενικά αθώα λιχουδιά που ωστόσο μπορεί να γίνει και το τελευταίο σας γεύμα! Το ιαπωνικό ψάρι φούγκου, κρύβει στα σπλάχνα του ένα θανατηφόρο μυστικό, μιας και είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδες. Στην Ιαπωνία, και αλλού, θεωρείται εκλεκτό έδεσμα και δε μπορεί να προετοιμαστεί παρά μόνο από ειδικευμένους σεφ. Κι αυτό, γιατί και η παραμικρή κίνηση κατά την αφαίρεση της δηλητηριώδους κύστης του, που περιέχει θανατηφόρο νευροτοξίνη, μπορεί να οδηγήσει τον άτυχο πελάτη σε φρικτό θάνατο.
Ο Yataka Sasaki, ξεκίνησε τη καριέρα του ως σεφ από την ηλικία των 18 ετών και ειδικεύεται στην προετοιμασία του φούγκου εδώ και 45 χρόνια. "Αν θέλεις να μαγειρέψεις ένα φούγκου πρέπει να μαθητεύσεις σε αυτό για τουλάχιστον 10 χρόνια... Η κατανάλωση φούγκου, θεωρείται πολυτέλεια. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που δεν το έχουν δοκιμάσει, αλλά θέλουν να το κάνουν για τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους". Ο ίδιος αναφέρει ότι η γεύση του φούγκου είναι "απερίγραπτη, υπέροχη και ντελικάτη. Από τη στιγμή που θα το βάλεις στο στόμα σου, θα νιώσεις πόσο ντελικάτη γεύση έχει".
Ο έμπειρος σεφ, υποστηρίζει ότι το να ετοιμάζεις και να σερβίρεις φούγκου, θεωρείται τέχνη που φυσικά είναι για τα "φουσκωμένα" πορτοφόλια.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση