GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΕΑ: Η Κυβέρνηση "κρύβεται" πίσω από τους δανειστές για το Ασφαλιστικό - ΒΙΝΤΕΟ

Τις ολέθριες συνέπειες που θα επιφέρει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους, ανέλυσε ο Πρόεδρος τ...


Τις ολέθριες συνέπειες που θα επιφέρει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους, ανέλυσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Γιώργος Χατζηθεοδοσίου στον Yπουργό Εργασίας, σε έκτακτη συνάντηση που έγινε αμέσως μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, εκφράζοντας τις απόψεις ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων, τόνισε ότι το Ασφαλιστικό όπως το προωθεί η Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν θα είναι βιώσιμο μετά από μικρό χρονικό διάστημα, αλλά θα προκαλέσει μία σειρά αρνητικών εξελίξεων στην οικονομία και την κοινωνία. Με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, είναι βέβαιο ότι θα πολλαπλασιαστούν τα «λουκέτα» μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, θα χαθούν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης, θα σημειωθεί έξαρση της «μαύρης» εργασίας και συνέπεια όλων αυτών θα είναι η μείωση των εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία. Άρα, όπως επεσήμανε στον αρμόδιο υπουργό, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν θα έχει επί της ουσίας κανένα όφελος για τη χώρα και βεβαίως για την επιχειρηματικότητα που πλήττεται βάναυσα τα τελευταία έξι χρόνια των μνημονίων και της ύφεσης.
Ο κ. Κατρούγκαλος στάθηκε στην πίεση που ασκούν οι δανειστές και όπως είπε, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα των Θεσμών, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης. Στις επισημάνσεις του Προέδρου του Ε.Ε.Α. ότι μπαίνουν στο στόχαστρο ακόμα μία φορά επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν στηρίξει την ελληνική οικονομία, ο υπουργός Εργασίας αρκέστηκε να απαντήσει ότι θα προστατευθούν όσο γίνεται τα χαμηλά εισοδήματα.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, διαπιστώνοντας την όλο και βιαιότερη φτωχοποίηση στην οποία οδηγείται το σύνολο της κοινωνίας, επισημαίνει ότι χωρίς την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την ενεργοποίηση και αξιοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, δεν υπάρχει καμία ελπίδα για αύξηση θέσεων εργασίας και για ανάκαμψη της αγοράς και της οικονομίας. Μπροστά στο ολοφάνερο αδιέξοδο, καλεί την Κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να προχωρήσει στις απαραίτητες βελτιώσεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης η οποία στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από μία ακόμα φορολογική επιβάρυνση καθώς μειώνει δραματικά το εισόδημα εκείνων από τους οποίους η χώρα προσδοκά να συμβάλουν στην ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση