GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κομισιόν και Ελλάδα εναντίον ΔΝΤ και ΗΠΑ για αξιολόγηση και χρέος

Παρέμβαση υπέρ του ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση με την Αθήνα έκανε το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών παρέχοντας πλήρη κάλυψη στις απαιτή...


Παρέμβαση υπέρ του ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση με την Αθήνα έκανε το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών παρέχοντας πλήρη κάλυψη στις απαιτήσεις του Ταμείου.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του Αμερικανού Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών αρμόδιου για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Nathan Sheets, ο οποίος μιλώντας σε αρμόδια οικονομική επιτροπή του Αμερικανικού Κογκρέσου δήλωσε ότι η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση στα κεφάλαια του ΔΝΤ μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει τις ζητούμενες μεταρρυθμίσεις. Ταυτόχρονα προέβλεψε ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πρόσβαση στις διαδικασίες δανεισμού που χορηγεί το Ταμείο στην επόμενη φάση του ελληνικού προγράμματος.

Ο Αμερικανός Αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ συντάχθηκε πλήρως με την θέση του ΔΝΤ ότι το υπάρχον ελληνικό πρόγραμμα  ξεπερασμένο και πρέπει να αναπροσαρμοστεί. Συγκεκριμένα ο κ. Sheets δήλωσε «ότι το Αμερικανικό ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει την επιμονή του ΔΝΤ ότι το ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να αναδιαρθρωθεί για να γίνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο με περισσότερες μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα και ελάφρυνση χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές».

Πλέον η Αμερική στηρίζει ανοιχτά το ΔΝΤ και την θέση του Ταμείου για επικαιροποίηση της συμφωνίας που υπέγραψε η Αθήνα το περασμένο καλοκαίρι και η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει επιπλέον μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση και μέτρα ελάφρυνσης χρέους από τους Ευρωπαίους. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το Αμερικανικό υπουργείο προβαίνει σε μία τέτοια δήλωση στήριξης του ΔΝΤ.

Στο πλευρό της Αθήνας έχει μείνει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος στηρίζει τις ελληνικές θέσεις. Μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΔΝΤ και υπέρ των ελληνικών θέσεων, χαρακτηρίζοντας τις απαιτήσεις του ΔΝΤ «παράλογες» και ότι η απαίτηση για νομοθέτηση προληπτικών μέτρων «δεν θα γινόταν αποδεκτή σε καμία δημοκρατία στον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση