GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Οποιαδήποτε πρόκληση στον αέρα ή στη θάλασσα, απαντάται

Έξι φορές συνολικά πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά (ανατολικά των Οινουσών) πέταξε σήμερα το πρωί ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F...


Έξι φορές συνολικά πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά (ανατολικά των Οινουσών) πέταξε σήμερα το πρωί ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16. Οι πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εκτυλίχθηκαν με διαφορά 10 λεπτών από τις 8:30 έως τις 9:30 το πρωί. 

Τα τουρκικά F-16 είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως. Αμέσως αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. 

Σχολιάζοντας τις προκλήσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας των τελευταίων τριών ημερών, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real fm, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρατήρησε ότι τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου καταγράφουν η ολλανδική φρεγάτα και το γερμανικό πλοίο υποστηρίξεως που δρουν στην περιοχή στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ για τη διακοπή των δρόμων των διακινητών προσφύγων/μεταναστών.

Οι προκλήσεις, προσέθεσε έχουν καταγγελθεί σε ΕΕ και ΝΑΤΟ σε στρατιωτικό επίπεδο, ενώ σε πολιτικό επίπεδο θα ζητηθεί από τους συμμάχους να παρέμβουν στη γείτονα για να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες.

Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι οποιαδήποτε πρόκληση είτε στον αέρα είτε στη θάλασσα απαντάται.

Με έκτακτα αυστηρά διαβήματα και αυστηρά μηνύματα απαντά το υπουργείο Εξωτερικών προς την Τουρκία, σε συνέχεια των απαράδεκτων προκλήσεων και υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διπλωματικές πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση