GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Πρόεδρος της Σερβίας στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα βρίσκεται από χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, συνοδευόμενος από υπουργούς της κυβέρνη...


Στην Κέρκυρα βρίσκεται από χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, συνοδευόμενος από υπουργούς της κυβέρνησής του, τον πρέσβης της Σερβίας στην Αθήνα και τη σύζυγος του.
Ο σέρβος πρόεδρος, πραγματοποιεί την ανεπίσημη αυτή επίσκεψη στην Κέρκυρα με αφορμή την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων για την 100η επέτειο από την έλευση και φιλοξενία στο νησί των Φαιάκων, Σέρβων στρατιωτών και πολιτών κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Κατά την άφιξή του, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας της χώρας του με την Ελλάδα και κυρίως με την Κέρκυρα, καθώς και στην ευγνωμοσύνη που τρέφει η Σερβία για τη βοήθεια των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της προσφυγιάς των Σέρβων.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση που θα πραγματοποιηθεί στο σερβικό μαυσωλείο στο νησάκι Βίδος, ενώ στην ομιλία του θα αναφερθεί στο «Νησί της Σωτηρίας», όπως το αποκαλούσαν τότε, οι πάνω από 150.000 Σέρβοι στρατιώτες και πολίτες που έφτασαν στην Κέρκυρα αποδεκατισμένοι και εξαθλιωμένοι, και δέχθηκαν την αλληλεγγύη και τη φροντίδα των Κερκυραίων. Ανεπίσημα, τότε η Κέρκυρα για τρία χρόνια λειτούργησε ως η πρωτεύουσα της Σερβίας. Το κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου φιλοξένησε τη Βουλή, ενώ το ξενοδοχείο «Bella Venezia» την εξόριστη σερβική κυβέρνηση.
Τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας υποδέχθηκαν, χθες λίγα λεπτά πριν τις 11:00 το βράδυ στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο Βουλευτής Κέρκυρας Κώστας Παυλίδης, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο δήμαρχος Κώστας Νικολούζος και εκπρόσωποι της στρατιωτικής, αστυνομικής και της λιμενικής αρχής του τόπου.
Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή, που θα λάβει χώρα, το βράδυ, στα Ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, θα αναγορευτεί ως επίτιμος δημότης της Κέρκυρας και θα του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Κερκυραϊκής Αξιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση