GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχεται η εξόφληση του τσεκ

Εκδόθηκαν τα οριστικά δικαιώματα βασικής ενίσχυσης του 2015 όλων των δικαιούχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος γ...


Εκδόθηκαν τα οριστικά δικαιώματα βασικής ενίσχυσης του 2015 όλων των δικαιούχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για τις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ και την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων για το 2016.

Επίσης, τις αμέσως επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται και η εξόφληση των ενισχύσεων του 2015.

Επίσης η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) 2016 πρέπει να υποβληθεί εμπρόθεσμα μέχρι τις 16 Μαΐου 2016. Εκπρόθεσμη υποβολή γίνεται δεκτή μέχρι τις 10 Ιουνίου 2016, αλλά για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστερημένης υποβολής, ο γεωργός χάνει 1% της ενίσχυσης για την οποία θα κριθεί δικαιούχος και 3% από την αξία των δικαιωμάτων που αιτείται να του χορηγηθούν. Παράλληλα αναμένεται την Μεγάλη Τρίτη να γίνει και η πληρωμή για την εξόφληση των επιδοτήσεων του 2015 σε περίπου 700.000 δικαιούχους. Μετά τις 10 Ιουνίου 2016, σύμφωνα και με το σχετικό εγχειρίδιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, καμία αίτηση δε γίνεται δεκτή και καμία πληρωμή δεν καταβάλλεται.

Κατ’ εξαίρεση και μέχρι της 31 Μαΐου 2016, ο γεωργός μπορεί να προσθέσει ορισμένα αγροτεμάχια στην αίτηση που υπέβαλε εμπρόθεσμα, χωρίς να υπόκειται σε μειώσεις. Μετά τις 10 Ιουνίου 2016, δεν θα επιτρέπονται διορθώσεις της υποβληθείσας Ε.Α.Ε., εκτός και αν πρόκειται για συγκεκριμένα προφανή σφάλματα που αποδίδονται σε απροσεξία και αιτιολογούνται ανάλογα. Η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) 2016 πρέπει να υποβληθεί εμπρόθεσμα μέχρι τις 16 Μαΐου 2016. Εκπρόθεσμη υποβολή γίνεται δεκτή μέχρι τις 10 Ιουνίου 2016, αλλά για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστερημένης υποβολής, ο γεωργός χάνει 1% της ενίσχυσης για την οποία θα κριθεί δικαιούχος και 3% από την αξία των δικαιωμάτων που αιτείται να του χορηγηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση