GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξύλο στην τουρκική Εθνοσυνέλευση - ΒΙΝΤΕΟ

Γροθιές και σπρωξίματα αντάλλαξαν  το βράδυ της Τετάρτης στην τουρκική Εθνοσυνέλευση βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Α...


Γροθιές και σπρωξίματα αντάλλαξαν το βράδυ της Τετάρτης στην τουρκική Εθνοσυνέλευση βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και της φιλο-κουρδικής αντιπολίτευσης. 

Οι έντονοι διαπληκτισμοί προκλήθηκαν όταν έγινε αναφορά στις επιχειρήσεις που διεξάγει ο στρατός εναντίον των κούρδων μαχητών στην νοτιοανατολική Τουρκία. Έπειτα από αυτή τη συμπλοκή, ο προεδρεύων ανακοίνωσε κατά το τέλος της συνεδρίασης πως το κοινοβούλιο δεν θα συνέλθει σε ολομέλεια πριν από τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Οι βουλευτές επρόκειτο να επεξεργαστούν αύριο και μεθαύριο τη νομοθεσία που απαιτείται έτσι ώστε οι Τούρκοι να ταξιδεύουν στην Ευρώπη χωρίς βίζα, ένα σημαντικό μέρος της συμφωνίας στην οποία κατέληξε η Άγκυρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη μεταναστευτική ροή στην Ευρώπη.

Οι διαπληκτισμοί ξέσπασαν όταν ο βουλευτής Φερχάτ Εντζού, του φιλο-κουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), αναφέρθηκε στις δολοφονίες αμάχων κατά τις επιχειρήσεις που διεξάγει ο στρατός εναντίον μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη νοτιοανατολική Τουρκία.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση