GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΩΙΝΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Harris Kodopoulos ΠΡΩΙΝΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σούζα στάθηκε απέναντι στον Βαρδινογιάννη ο Κατρούγκαλος Μόνο προσοχή δεν «βάρεσ...

Harris Kodopoulos
ΠΡΩΙΝΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Σούζα στάθηκε απέναντι στον Βαρδινογιάννη ο Κατρούγκαλος

Μόνο προσοχή δεν «βάρεσε» πρωί-πρωί ο Κατρούγκαλος στον εκπρόσωπο του ομίλου Βαρδινογιάννη (Star), με τον Πετρόπουλο δίπλα του να ψελλίζει απέναντι στο αφεντικό των τηλεοπτικών σταθμών.
Βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση όταν και οι εργοδότες τον αποδόμησαν.
Τόση ήταν η ζοχάδα του, ώστε κόντεψε να του φύγει το παράταιρο μαντηλάκι από το τσεπάκι του σακακιού.
Πήγε να τα μπαλώσει ο Πετρόπουλος αλλά τα άκουσε κι αυτός.
Η δήθεν τριμερής συνάντηση (δημοσιογραφικές ενώσεις, εργοδότες) αποδείχθηκε ένας φερετζές, ώστε η κυβέρνηση να βγάλει την ουρά της απ’ έξω και να ρίξει στην πλάτη των εργαζομένων την δική της συνθηκολόγηση με δανειστές διαφημιστές και εργοδότες.
Ο νόμος μένει ως έχει είπε προκλητικά ο υπουργός Εργασίας και «έρριξε την ιδέα» να καταργηθεί η αυτονομία του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ με δύο τρόπους:
‪#‎ή‬ να μεταβληθεί σε επαγγελματικό ταμείο (δηλαδή ένα ομαδικό ασφαλιστήριο μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων) που πετάει στο δρόμο τους άνεργους, τους απλήρωτους και τους συνταξιούχους και έδειξε να τάχει συζητήσει με κάποιον ή κάποιους από το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ.
# ή να ενταχθούν στον ΕΔΟΕΑΠ, (με μια κολοβή εισφορά στις διαφημίσεις) και μαζί με τους 18.500 ασφαλισμένους να μπουν 20.000 ακόμη (διοικητικοί, τεχνικοί, ετεροεπαγγελματίες κλπ) και να προβληθεί ένα κάποιος πόρος, ώστε να μην επιβαρύνονται οι εργοδότες.
Μόνο που αυτό, όπως παρατήρησαν εκπρόσωποι των ενώσεων βουλιάζει τον οργανισμό αμέσως.
Οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών δεν απέκλεισαν την δεύτερη πρόταση αλλά ζήτησαν να τους δοθούν όλα τα στοιχεία του ΕΔΟΕΑΠ, δηλώνοντας ότι θα δεχθούν μόνο βιώσιμη λύση για το σύνολο του προσωπικού τους.
Ο Κατρούγκαλος τους υποσχέθηκε να τους δώσει τα στοιχεία κάνοντας λόγο για κάποιον στον ΕΔΟΕΑΠ με τον οποίο έχει επαφή σε αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο.
Τώρα πώς θεωρεί Κατρούγκαλος και Πετρόπουλος τον ΕΔΟΕΑΠ τσιφλίκι τους είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία.
Σημειώνεται πάντως ότι ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ε. Τάτσης και ο ΓΓ Ν. Καρούτζος έχουν αναφερθεί σε συσκέψεις και συναντήσεις επανειλημμένα σε επαγγελματικά ταμεία.
Στέλνοντας στον καιάδα τους συνταξιούχους και άνεργους.
Οι εκπρόσωποι των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων (Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου) αρνήθηκαν την επέκταση του αγγελιόσημου στο διαδίκτυο, με πρόσχημα ότι το 80% της διαφημιστικής δαπάνης ελέγχουν η Google και το Facebook.
Ο νομικός σύμβουλος της ΕΙΗΕΑ (ιδιοκτήτες εφημερίδων) δήλωσε ότι το αγγελιόσημο αποτελεί εγγύηση του πλουραλισμού και της ελευθεροτυπίας, επειδή με την κατάργηση του θα κλείσουν εφημερίδες.
Η θέση της ΕΣΗΕΑ ήταν ότι πρέπει να διατηρηθεί το αγγελιόσημο οι ΣΣΕ και η λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ.
Ως προϋπόθεση για να επαναληφθεί η συνάντηση ετέθη ζήτημα τρίμηνης διατήρησης στη ζωή του αγγελιοσήμου, γεγονός που έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές.
Στο ερώτημα όμως του αντιπροέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τσαλαπάτη αυτό πώς μπορεί να εφαρμοσθεί αφού την ίδια ώρα καταργείται με άλλο άρθρο του νομοσχεδίου το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που το εισπράττει Κατρούγκαλος και Πετρόπουλος τον διέκοψαν και ενοχλημένοι όπως ήταν επιχείρησαν να τον προπηλακίσουν.
Ο συνταγματολόγος υπουργός μάλιστα επειδή δεν είχε αυτή τη φορά παραβάν να κρυφτεί (ίσως αυτός να ήταν και ένας λόγος που δεν έγινε η συνάντηση στο γραφείο του) άρχισε να χτυπάει μανιωδώς το χέρι στο τραπέζι.
Χωρίς φυσικά να δώσει απάντηση.
Ανακλήθηκε στην τάξη από τους παρευρισκόμενους και ζήτησε συγνώμη.
Ο Πετρόπουλος επιχείρησε επανειλημμένα να δημιουργήσει κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των προσκληθέντων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Πάντως δεν απέφυγε να αναφερθεί στο Επαγγελματικό Ταμείο που στήνει το υπουργείο για τους εργαζόμενους στις ασφαλιστικές εταιρίες, με βασικό διαπραγματευτή την γενική διευθύντρια της Ένωσης (Ασφαλιστικών Εταιριών) κα Μ. Αντωνάκη , που έχει επωμισθεί τα θέματα συμπληρωματικής ασφάλισης, ανάγκη που προκαλείται από το νόμο-λαιμητόμο.
Σε τηλεοπτική του δήλωση -μετά την άκαρπη συνάντηση- ο Κατρούγκαλος προσπάθησε να ωραιοποιήσει τη στάση του, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση προσπάθησε να υπερασπίσει το αγγελιόσημο ως οιωνεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο.
Όμως, στο πλαίσιο μίας θεολογικής εμμονής, οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση του αγγελιόσημου και, γι' αυτό το λόγο, καλέσαμε τη σημερινή συνάντηση, ώστε να δούμε πως, ενόψει της νομοθετικής κατάργησης, μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί τρόποι διάσωσης του σχετικού πόρου, μέσω μίας συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων στον Τύπο, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού και των σωματείων των εργαζομένων».
Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι «διερευνήθηκε αυτή η δυνατότητα σήμερα, χωρίς να υπάρξει συμφωνία, αλλά με τη δήλωση και από τις δύο πλευρές διάθεσης να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση».

2 σχόλια

  1. Το παιγνίδι χοντραίνει....Βλέπουν όλοι ότι η Ελληνική κοινωνία είναι στο ΤΣΑΚ για κάνει το μεγάλο ΜΠΑΜ...

    Παρακολουθώντας στην βουλή σήμερα τους ταγούς τον κοινωνικών ομάδων (εργατοπατέρες) είδα ότι δεν κατάλαβε κανείς τους τι τους έχουν στίσει και που πολλοί από αυτούς φώναζαν ΝΑΙ στην Ε.Ε...

    Δεν καταλαβαίνουν οι δικηγόροι ότι μπορούν να έλθουν εδώ μεγάλα δικηγορικά γραφεία και να κάνουν εταιρείες; από τα σώματα ασφαλείας ότι μπορούν να πουλήσουν σε ιδιώτες ακόμα και της φύλακες ;; από του Ιατρούς τα νοσοκομεία; τα Πανεπιστήμια ;να φέρουν εταιρείες σεκιούριτι να κάνει την αστυνομία;; την ασφαλιστική καλύψει να την κάνουν ασφαλιστικές εταιρείες; τα Μ.Μ.Ε να φέρουν Ευρωπαίους δημοσιογράφους; ....Τι δεν καταλαβαίνουν !!!!... ΔΝΤ και Ε.Ε δεν θέλουν μαγαζάκια-- μπακάλικα αλλά μεγάλες πολυεθνικές ΠΑΝΤΟΎ...

    φαίνεται από μακριά ότι τράβηξαν το ΧΆΛΙ και στον Τσίπρα, τις εκλογές που κατά την γνώμη μου θα γίνουν και της θέλουν το ΔΝΤ και Ε.Ε ώστε να παντρέψουν Τσίπρα και Μητσοτάκη ώστε να φανεί στον ΛΑΟ ότι γίνετε αυτό για να σώσουμε την πατρίδα...Διότι γνωρίζουν στον ΣΎΡΙΖΑ ότι αν περάσουν όλα αυτά που τους όλο το ΜΠΑΜ θα γίνει στην πλάτη τους ... Ας ετοιμαστούμε λοιπόν να δούμε και αυτό το έργο και με πολύ σκληρά μέτρα στρατιωαστυνομοκρατίας....

    Ο Τσίπρας δυστυχώς έχασε την ευκαιρία διότι ξεκίνησε με γκάζι και την ΩΡΑ που ερχόταν η σύγκρουση ΦΟΒΉΘΗΚΕ--ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΈ δεν ξέρω....Ένα είναι ΤΩΡΑ το πρόβλημα που έχει ΔΝΤ και ΕΕ μήπως ο Ελληνικός ΛΑΟΣ ψήφιση με ΜΙΣΟΣ και πάει στα ΆΚΡΑ και υπάρξουν αιματοβαμένες ημέρες...

    Δυστυχώς για την Ελλάδα έχουμε την εσωτερική αγορά μας που λειτουργεί με εισαγωγές στο 80%.. Όλα σχεδόν όλα είναι εισαγόμενα, επίσης αν δεν φύγουν οι μισοί άνθρωποι από τα κέντρα τον μεγαλουπόλεων να πάνε να σκύψουν στα χωριά τους να σκάψουν να παράγουν έστω την τροφή τους σωτηρία δεν υπάρχει....

    Και αν μερικοί πατριώτες θέλουν να βοηθήσουν την πατρίδα ας πηγαίνουν οργανωμένα δυο ήμερες τον μήνα να εργάζονται ΔΩΡΕΆΝ για να φτιάχνουν αεροδρόμια, δρόμους, Λιμάνια, στα ορυχεία, στην ΔΕΗ , στην ΕΥΔΑΠ, ΙΑΤΡΙΚΉ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΑ παντού, οπού έχουν γνώσης και όπου υπάρχει ΚΡΑΤΙΚΉ ΔΟΜΉ....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΔΩΡΕΆΝ ΟΜΩΣ ΌΧΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΆ ΝΑ ΕΞΑΡΓΥΡΏΣΟΥΝ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ...Βλέπετε κανένα οργανισμό, η πολιτικό κίνημα η κόμμα να εργάζεται ΠΡΟΣ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗ;;....Η αλήθεια που λέει ΤΩΡΑ ο Μητσοτάκης πια είναι φύγετε εσείς να έλθουμε ΕΜΕΙΣ...

    Είναι δεδομένο ότι το κόμμα της πείνας θα επικράτηση χωρίς με τις μαλακόιδεολογίες ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ--ΔΕΞΙΟΣ--ΦΑΣΙΣΤΑΣ--ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ--ΚΕΝΤΡΩΟΣ κ.τ.λ...και τότε θα δούμε τους κυρίους και τις κύριες που παίρνουν τα 7.500 χιλιάδες ευρώ τον μήνα με το 75% αφορολόγητο και τα πάρα πολλά έξτρα ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ θα κρυφτούν με τα ασκέρια τους, που είναι δεν είναι όλοι τους καμιά 700.000 χιλιάδες κομματόσκυλα....Αλλά οι υπόλοιποι θα είναι 9.500.000 εκατομμύρια πεινασμένοι ΘΗΡΕΥΤΕΣ μόνο Ελληνες αν βάλετε και τους ξένους θα γίνει της ΠΟ@@@@Σ

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγένετο ξεφτίλα,... Δεν θα γίνει Eurogroup την Μεγάλη Πέμπτη λέει ο Ολλανδός τσάτσος Γερούν Ντάισελμπλουμ... Όλα αυτά θυμίζουν σε όλους τους Έλληνες ότι οι τοκογλύφοι δεν θα κάνουν πίσω ΠΌΤΕ για την μικρή Ελλάδα...Ο λαός του προτεκτοράτου πρέπει να πολεμήσει για την ελευθερία του... Και δεν είμαι ηλίθιος να πω επίθεση κατά μέτωπο ως χώρα..

    ΑΥΤΟΥΣ τους αντιμετωπίζεις μόνο αντάρτικο πια ,ακόμα και μέσα στης ίδιες τους της χώρες χωρίς ναχρησιμοποίησης καμία ΝΈΑ ηλεκτρονική τεχνολογία αλλά με σήματα ΚΑΠΝΟΎ...

    Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ΚΑΜΙΆ επίσημη δομή του Ελληνικού κράτους ΚΑΜΙΆ... Γνωρίζουμε όλοι πολλοί καλά τους εδώ καταδότες τους (δεν θα αφήσω εγώ να μου πάρει την δόξα ο Τόμνσεν) και πρέπει να τους στραπατσάρουμε ΧΩΡΙΣ ΟΊΚΤΟ....

    ΚΆΛΟ ΒΌΛΙ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση