GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; Το υπουργείο Εξωτερικών πληρώνει τις μετακινήσεις της Φώφης στις Βρυξέλλες!

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος. Αυτό κι αν είναι κα-τα-πλη-κτι-κό! Επίσκεψη στο εξωτερικό πραγματοποιεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κα...

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος.

Αυτό κι αν είναι κα-τα-πλη-κτι-κό! Επίσκεψη στο εξωτερικό πραγματοποιεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ποιος πληρώνει τα έξοδα για τον οδηγό που θα την πηγαίνει και θα την φέρνει; Κρατηθείτε! Το υπουργείο Εξωτερικών…

Ναι, κι αν δεν με πιστεύετε σας παρουσιάζω και τη σχετική απόφαση του υπουργείου που υπογράφει η αρμόδια Γενική Διευθύντρια του υπουργείου, εν γνώσει φυσικά του ίδιου του υπουργού Νίκου Κοτζιά!

Η Φώφη πραγματοποιεί κομματική, άρα ιδιωτική επί της ουσίας, επίσκεψη στο Βέλγιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ «στις Βρυξέλλες μεταβαίνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση ανοιχτής συζήτησης για το Προσφυγικό που πραγματοποιείται στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου. Στη συζήτηση με ευρωβουλευτές της προοδευτικής προοδευτικής συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών από τις 28 χώρες της ΕΕ, αναμένεται να αναλυθούν όλες οι πτυχές του προβλήματος, αλλά και οι περαιτέρω πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν. Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών κ. Τζιάνι Πιτέλα, η ύπατη εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ κ. Φεντερίκα Μοργκερίνι, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Φραντς Τίμερμανς και ο πρόεδρος του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για το Προσφυγικό που έχει αναλάβει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τις οποίες είχε συζητήσει με τον κ. Πιτέλα κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα τον περασμένο Φεβρουάριο».

Λόγω της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στη βελγική πρωτεύουσα, η αεροπορική επικοινωνία συνεχίζει να γίνεται ακόμη μέσω της γαλλικής πόλης Λιλ που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Έτσι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήρε την πτήση της Aegean για να βρεθεί Τρίτη και Τετάρτη, δηλαδή χθες και σήμερα, μέσω της Λιλ στις Βρυξέλλες.

Κι εδώ έρχεται ο παλιός της κομματικός σύντροφος Νίκος Κοτζιάς και της προσφέρει ...οδική βοήθεια, αλλά όχι από τη δική του τσέπη!

Η απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών, με ημερομηνία 4 Απριλίου 2016 και με την υπογραφή της Γενικής Διευθύντριας Κ. Κολιού, αναφέρει ότι έχοντας υπόψη την «ανάγκη πληρωμής δαπάνης για δύο αυθημερόν υμ (υπηρεσιακές μετακινήσεις) οδηγού ΜΑ ΕΕ (Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση) στη Λιλ 5-6/4/2016 να παραλάβει την κα Φ. Γεννηματά» αποφασίζει «εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης 80,00 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εξωτερικών Ειδικός Φορέας 09—120 ΚΑΕ 0715 οικονομικού έτους 2016, για την πληρωμή δύο αυθημερόν υμ οδηγού ΜΑ ΕΕ στη Λιλ 5-6/4/2016 να παραλάβει την κα Φ. Γεννηματά».

Με απλά λόγια: Η κ. Γεννηματά πηγαίνει στις Βρυξέλλες για κομματικούς – ιδιωτικούς λόγους και το υπουργείο Εξωτερικών, της διαθέτει αυτοκίνητο και οδηγό για τις μετακινήσεις της. Και μαζί με τα άλλα σχετικά έξοδα γίνονται και 80 ευρώ στον οδηγό «για να παραλάβει την κα Φ. Γεννηματά»!

Έχει σημασία το ποσόν; Όχι. Αντιθέτως, δείχνει ότι μπορούν να αυτοδιασύρονται και οι δύο πλευρές ακόμη και για 80 ευρώ!

Σημασία έχει ότι η μεν Φωφω καταδέχεται να πηγαίνει κρατικό αυτοκίνητο για να την μεταφέρει, ο δε Κοτζιάς δεν χάνει την ευκαιρία να δείξει τις καλές του διαθέσεις απέναντι της, αλλά από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε και σε μια περίοδο που το φλερτ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να σιγοκαίει παρά τα πρόσφατα καβγαδάκια στη Βουλή. Και να μην ξεχνάμε ότι ο Κοτζιάς που το παίζει προξενητής, ήταν μαζί με την Φώφη μέχρι το 2010, στην ίδια πολιτική αυλή. Του ΓΑΠ...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση