GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτρουμάνης: Τα μέτρα, πριν από ένα χρόνο, θα ήταν πολύ λιγότερα από αυτά που απαιτούνται σήμερα

«Προβληματικό από κάθε άποψη» χαρακτήρισε το σχεδιασμό για το νέο ασφαλιστικό, ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργ...


«Προβληματικό από κάθε άποψη» χαρακτήρισε το σχεδιασμό για το νέο ασφαλιστικό, ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας σε εκδήλωση της νομαρχιακής οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, σε αίθουσα του ΕΚΘ.
«Οι νέες συντάξεις, δηλαδή, αυτές που θα υπολογιστούν μετά την ψήφιση του νέου νόμου θα είναι σε ένα επίπεδο 20% χαμηλότερο από το σημερινό. Κι επειδή, δεν πρόκειται να δημιουργηθεί αυτό το χάσμα παλιών και νέων, ο φόβος μας είναι ότι πάμε συνολικά σε ένα επίπεδο συντάξεων που τα επόμενα χρόνια θα είναι σε ένα επίπεδο κατά 20% χαμηλότερο από το σημερινό» είπε ο πρώην υπουργός.
Ο Γιώργος Κουτρουμάνης, εκτίμησε ότι οι περικοπές δε φαίνεται να αποφεύγονται, εκτός κι εάν επιδιωχθεί να αναπληρωθούν κενά από αύξηση της φορολογίας, που -όπως είπε- αυτό θα είναι ακόμη χειρότερο μακροπρόθεσμα, λόγω της κατάστασης της οικονομίας. Υποστήριξε, ότι η κυβέρνηση κατέφυγε σε μια «επικοινωνιακή επιλογή», όπως έκανε και το περασμένο καλοκαίρι, όταν υπολόγιζε σε πολιτική διαπραγμάτευση και τελικά υιοθετήθηκαν «σκληρότερα μέτρα» και ότι το ίδιο κάνει και τώρα «πιστεύοντας, ότι θα πετύχει εκείνο που δεν κατάφερε το περασμένο καλοκαίρι», ενώ όλα τα θέματα και στην ασφάλιση και στην φορολογία «παραμένουν ανοιχτά» κι ενώ ακόμη «δεν έχει απαντήσει στο από πού θα βρεθούν τα 750 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν τα άμεσα ελλείμματα (στην ασφάλιση), του 2016». Πρόσθεσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ενέργειες ώστε, αντί για αύξηση των εισφορών, να υπάρξει αύξηση της εισπραξιμότητάς τους και ότι με το σχεδιασμό της καταργεί και «το κίνητρο για ασφάλιση», ευνοώντας όσους σκόπιμα εισφοροδιαφεύγουν, σε βάρος των συνεπών ασφαλισμένων.
«Αν είχε εφαρμοστεί ο νόμος 3863/10, που η τελική του φάση ήταν να εφαρμοστεί 1.1.2015 και εάν είχε εφαρμοστεί και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία πριν από ένα χρόνο, θα ήταν πολύ μικρότερες οι περικοπές. Σήμερα, έχουμε χάσει περίπου ενάμιση χρόνο», πρόσθεσε ο Γ. Κουτρουμάνης και έφερε ως παράδειγμα τις επικουρικές συντάξεις: «Οι επικουρικές συντάξεις, αν πριν ένα χρόνο εφαρμοζόταν η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, θα έπρεπε να μειωθούν από 6 έως 8%. Σήμερα, οι επικουρικές συντάξεις πρέπει να μειωθούν 23% για να ισορροπήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Και αύριο περισσότερο και αργότερα πολύ περισσότερο, με την πολιτική που ακολουθούν στην οικονομία».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση