GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κακοποιοί με τηλεφωνικούς εκβιασμούς στην Άρτα…

Την  Μεγάλη Τρίτη 26-Απριλίου-2016, απογευματινή ώρα (3 - 4 μ.μ.) έγινε τηλεφωνικός εκβιασμός προς οικογένεια στην πόλη της Άρτας. Συγκεκ...

Την  Μεγάλη Τρίτη 26-Απριλίου-2016, απογευματινή ώρα (3 - 4 μ.μ.) έγινε τηλεφωνικός εκβιασμός προς οικογένεια στην πόλη της Άρτας. Συγκεκριμένα, άγνωστοι πήραν τηλέφωνο σε σταθερό τηλέφωνο οικογένειας και η συνομιλία είχε ως εξής: σηκώνει το τηλέφωνο η μητέρα και ακούει κλάματα, και μέσα από αναφιλητά τα οποία αλλοίωναν την φωνή και με κατάλληλο ηχόχρωμα– ακούγονταν το ‘παιδί’ της οικογένειας το οποίο έλεγε σύντομα ότι ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ότι σκότωσε μια νέα κοπέλα – και στη συνέχεια είπε σου δίνω να μιλήσεις με τον ‘αστυνομικό’. Ο δήθεν ‘αστυνομικός’ στη συνέχεια ζητούσε χρήματα – αρχικά 60 χιλιάδες ευρώ – προκειμένου να βοηθήσουν αφ’ ενός να αποφυλακίσουν τον γιό αφ’ ετέρου να προλάβουν την οικογένεια του υποτιθέμενου θύματος ώστε να μην καταφύγουν δικαστικά εναντίον τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, οι άγνωστοι αποκαλούσαν τα εμπλεκόμενα άτομα με τα μικρά τους ονόματα.

Αυτό προκάλεσε απώλεια και της στοιχειώδους ψυχραιμίας της μητέρας η οποία αλλόφρων προσπαθούσε να προσαρμοστεί με ότι της ζητούσαν οι εκβιαστές. Όμως η κατάσταση περισώθηκε εφ’ ενός μεν ότι οι άγνωστοι εγκληματίες απευθύνθηκαν σε οικογένεια η οποία δεν διέθετε ούτε κατά διάνοια τα χρηματικά ποσά που ζητούσαν οι εκβιαστές και εφ’ ετέρου ότι καθώς περνούσε ο χρόνος επενέβησαν ψυχραιμότεροι οι οποίοι και υποψιάστηκαν την άθλια μπλόφα.

Φυσικά τίποτα από όσα οι εκβιαστές έλεγαν δεν είχαν γίνει. Και η οικογένεια σύντομα επικοινώνησε με το παιδί της το οποίο ήταν μια χαρά και τίποτα από όλα αυτά δεν γνώριζε. Επίσης, σύντομα η οικογένεια άρχισε να συνειδητοποιεί τι είχε συμβεί και επικοινώνησε με την Αστυνομία όπου και τελικά κατήγγειλε το περιστατικό.

Παραμένει άγνωστο, πως οι κακοποιοί κλέβουν τα τηλέφωνα μιας οικογένειας και πως αντλούν τις κατάλληλες πληροφορίες με τις ιδιότητες του κάθε μέλους της οικογενείας ώστε στη συνέχεια να κάνουν τον εκβιασμό.

Στο αστυνομικό τμήμα διαπιστώθηκε ότι ανάλογα περιστατικά την ίδια μέρα στην ίδια πόλη (Άρτα) ήταν μερικές δεκάδες. Τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι παρόμοια περιστατικά αυξάνονται πολύ επικίνδυνα..

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση